MFE: Fonduri suplimentare pentru proiectele care au obţinut minimum 60 de puncte pe Axa prioritară 1 POSCCE

A.G.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 14 iulie 2015

Proiectele care au obţinut minimum 60 de puncte vor primi finanţare în cadrul apelului aferent Operaţiunii 1.1.1 în vederea consolidării şi modernizării sectorului productiv, ca urmare a identificării de fonduri suplimentare, a anunţat, ieri, Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

Potrivit ministerului, într-o primă etapă au fost acordate finanţări numai proiectelor care au întrunit un punctaj de cel puţin 80 de puncte şi, ulterior, celor care se încadrau în ecartul 78 - 79 de puncte.

Un comunicat de presă precizează: "Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management POS CCE, va finanţa în cadrul Apelului de proiecte nr. 5-2014, aferent Operaţiunii 1.1.1 - «Sprijin pentru consolidarea şi modernizarea sectorului productiv prin investiţii tangibile şi intangibile» din cadrul Axei prioritare 1 POSCCE - «Un sistem de producţie inovativ şi eco-eficient» şi proiectele care au obţinut punctaje de peste 60 de puncte în urma evaluării. Precizăm că, într-o primă etapă, au fost acordate finanţări proiectelor care aveau un punctaj de cel puţin 80 de puncte, iar, ulterior, în urma suplimentării creditelor de angajament, au fost finanţate şi proiectele cu 78-79 de puncte. Ministerul Fondurilor Europene a identificat disponibilităţi suplimentare, fapt ce permite finanţarea tuturor proiectelor aflate pe lista de rezervă, respectiv proiectele care, în urma procesului de evaluare şi selecţie, au obţinut punctaj între 60-77 şi care pot fi implementate până la data de 31.12.2015. Valoarea totală a asistenţei financiare nerambursabile pentru aceste proiecte este de aproximativ 550 milioane lei".

Lista proiectelor care au obţinut între 60 şi 77 de puncte va fi disponibilă pe site-ul AM POS CCE, iar Autoritatea de Management va transmite notificări tuturor potenţialilor beneficiari, care, în termen de 3 zile lucrătoare de la primirea notificării, trebuie să informeze forul dacă doresc semnarea contractului de finanţare, cu implementarea proiectului în timp util, nu mai târziu de 31 decembrie 2015.

Conform Ghidului Solicitantului, în cadrul acestui apel se pot califica pentru finanţare proiectele care întrunesc punctajul minim de calitate (60 puncte). În cazul în care suma bugetelor proiectelor care depăşesc punctajul minim de calitate este mai mare decât bugetul alocat acestui apel de propuneri de proiecte, AM întocmeşte o listă de rezervă cu proiectele care au punctajul minim, dar care nu s-au încadrat în limita bugetului disponibil.

Aceste proiecte vor putea fi finanţate, potrivit Agerpres, în condiţiile identificării ulterioare de către AM POS CCE a sumelor necesare din economii/rezilieri sau alte disponibilităţi survenite în cadrul POS CCE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb