MFP lansează trei noi emisiuni de titluri de stat destinate populaţiei

V.D.
Macroeconomie / 4 februarie 2019

MFP lansează trei noi emisiuni de titluri de stat destinate populaţiei

Ministerul Finanţelor Publice lansează astăzi trei noi emisiuni de titluri de stat Tezaur destinate exclusiv populaţiei, acestea având scadenţele la 2, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 4%, 4,5%, respectiv 5%.

Conform unui comunicat al MFP, veniturile aferente sunt neimpozabile, iar titlurile de stat pot fi cumpărate între 4 şi 22 februarie 2019 de la unităţile Trezoreriei Statului şi între 4 şi 21 februarie 2019 prin reţeaua de oficii poştale ale Poştei Române, din mediul urban, şi până în 20 februarie 2019 la cele din mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.

"Titlurile de stat care sunt lansate în data de 4 februarie 2019 sunt în formă dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă această calitate. Emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua pe parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni iar maturităţile vor fi stabilite în funcţie interesul manifestat de investitori", precizează MFP.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Cum ar zice economistul Florin Cîțu, e dezastrul de pe lume, inflația va mânca randamentul, iar populația creditează gratis statul. Mai bine să-și țină banii la bancă pe dobânzi de 0,5%. :)))))))))))))))))

    1. Ar trebui sa lanseze emisiuni de titluri de stat si in euro ,in dolari, avand in vedere ca populatia pentru siguranta,si-a transformat economiile in valuta.Acesti excroci care sunt bancile, in lacomia lor au inventat noi metode de imbogatire .Daca depui banii in euro sau dolari(in depozite la termen) ,nu mai platesti comision, ci 0,5% din suma depusa.Daca vrei sa depui in contul unui nepot si n-ai imputernicire,platesti o taxa de 10 lei e.t.c In general bancile mari nu mai sunt interesate de economiile populatiei.Excrocheriile le fac intre ele.

      Excrocheriile facute intre ele sunt:ROBORUL,CURSUL DE SCHIMB SI INFLATIA,gestionate de BNR si lasate pentru distractie bancilor.Cum se joaca cu ROBORUL!Banca 1,catre banca2Da-mi si mie un milion de lei ca azi am avut multi fraieri,care au cerut credite.Baga si tu o dobanda de 3,5% .Ti-i dau inapoi peste 10 zile cu aceiasi dobanda.Numai niste cretini pot crede ca bancile se imprumuta intre ele cu 3,5%,cand BNR-ul le imprumuta cu2,5%. E usor de inteles si cursul de schimb ,care atrage dupa sine inflatie.

      Fraierii care asculta de sfectodoctul santajat Catu stau si injura PSD-ul... Baietii destepti isi baga banii la superoferta MF.

      Mihaita tata , ia la Lombard de la BNR nu la 2,5% .De ce nu iti faci tu temele inainte de a te ambala ? Ia vezi cat e lombardu ala si ce conditii sunt sa iti dea BNR bani la lombard .

    Ce mitocanie !! Bancile nu mai imprumuta Statul...sau daca vor imprumuta, cer dobanzi mari ( reactia OUG 114/2018) si acum cer pensionarilor sa imprumute Statul .... ca sa le poata da pensiile,..Atentie "fraierilor" pana la scadenta...leul se devalorizeaza (inflatie etc)... si nu se stie daca primiti bani la scadenta...De fapt nu-i mai intereseaza...deoarece stiu ca n-o sa mai fie la Guvernare......iar atunci o sa bage vina pe noul Guvern.....

    1. LA ROMANIA TV ,BASESCU aspus ca si el si-a depus banii in titluri de stat .Crezi ca este mai fraier decat tine?!

      Offff Mihaita :)

      Ia vezi tu declaratia de avere a lui Base si te vei lamuri.Omul si-a acoperit tot timpul riscurile.Si cand a luat titluri din alea misto cu 6% la dolar si era dolarul 3 lei :)) A avut si lei si euro si dolari dar proportia a fost mereu adecvata :)) Cine stie cunoaste :) 

      Banii persoanelor fizice care împrumutä statul,sunt garantati prin lege? In Grecia stim ce s-a întâmplat! Satul a dat faliment,iar cei care au împrumutat statul au pierdut banii!

    Sunt curios in ce masura respecta statul proaspetele reglementari MIFID II la vanzarea acestor instrumente de investitii.....

    Inteleg ca o sa fie emisiuni LUNARE , la 4 la suta la doi ani

    Nu e rău. 

    O să ia din presiunea pe curs, dispărând intenția unor oameni cu lichidități în surplus fata de cheltuieli de a schimba lei pe euro!

    1. Statul ar mai puteagasi o solutie la cresterea cursului Banii din fonduri europene, sa fie primiti de trezoreria statului ,nu de BNR. TRANSFORMAREA LOR IN LEI(PLATILE IN ROMANIA SE FAC IN LEI)sa se faca prin indemediul trezoreriilor din tara si din sectoare la pretul din buget 4,65 de lei tot anul(cu interdictie pentru banci)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb