MIKE WILSON, STRATEG ŞEF PE ACŢIUNI LA MORGAN STANLEY: "Suntem în ritmul unei pieţe «bear» incomplete, atât ca preţ cât şi ca durată

M.G.
Macroeconomie / 7 martie 2022

"Suntem în ritmul unei pieţe «bear» incomplete, atât ca preţ cât şi ca durată

În condiţiile în care pieţele bursiere corectează puternic peste tot în lume după raliul enorm post-lockdown Covid, analiştii Morgan Stanley şi Citigroup Inc. prevăd o furtună perfectă care pare să se adune la orizont pentru cotaţiile bursiere, scrie Bloomberg.

"Riscul pe partea de scădere rămâne la cel mai acut nivel pe perioada următoarelor 6-8 săptămâni. (...) Suntem ferm în ritmul unei pieţe bear care este incompletă atât în termen de preţ cât şi în termeni de timp (durată - n.r.)", arată Mike Wilson, strategul şef pe acţiuni de la Morgan Stanley, citat de Bloomberg.

Totodată, analiştii Citi precizează că un indicator ce urmăreşte estimările analiştilor pentru profiturile companiilor a trecut în teritoriul negativ pentru prima dată din septembrie 2020. Aceştia spun că această dezvoltare "erodează" perspectivele activelor de risc şi că rezultatele pe care le vor livra companiile sunt de importanţă maximă în condiţiile în care lichiditatea este restrânsă de către băncile centrale.

Raliul masiv început în al doilea trimestru din 2020 a fost întrerupt destul de abrupt în debutul acestui an în condiţiile în care inflaţia este aşteptată să ducă la o restrângere agresivă a politicilor monetare, iar războiul Rusia-Ucraina a dus la o nouă creştere a preţurilor materiilor prime adăugând la îngrijorările cu privire la un şoc stagflaţionist puternic în economiile dezvoltate.

Mai multe coşuri de acţiuni din Europa se tranzacţionează deja cu corecţii de peste 20% faţă de maximele recente, în timp ce indicele american de referinţă S&P 500 este şi el în teritoriul corecţiei cu o scădere de peste 10% după ce în 2021 corecţia cea mai mare a fost de 5,2%.

Analiştii Citi şi Morgan Stanley mai consideră că, după creşterea masivă a preţurilor la ţiţei şi gaze naturale, fenomenul de "distrugere a cererii" este inevitabil.

"Orice raliu ar trebui vândut", mai spune Mike Wilson de la Morgan Stanley, care recomandă rămânerea pe poziţii defensive şi orientarea pe o poziţie de subinvestiţie pe activele de risc. Potrivit acestuia, investitorii trebuie să caute companii cu eficienţă operaţională superioară şi stabilitate la capitolul venituri/profituri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb