Miliardarul Howard Lutnick va lansa o bursă futures pe dobânzi

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 ianuarie

Miliardarul Howard Lutnick va lansa o bursă futures pe dobânzi

English Version

FMX Futures Exchange este aşteptată să fie inaugurată la jumătatea anului 2024

Miliardarul Howard Lutnick, directorul executiv al companiei americane de servicii financiare Cantor Fitzgerald, lansează o nouă bursă pentru tranzacţionarea de contracte futures legate de ratele dobânzilor din SUA, conform The Wall Street Journal (WSJ).

FMX Futures Exchange, care ar urma să fie lansată la jumătatea anului 2024, va lista contracte futures legate de randamentele obligaţiunilor din SUA şi de dobânda SOFR (Secured Overnight Financing Rate).

În prezent, majoritatea contractelor futures pe dobânzi, respectiv aproximativ 99% din volumul de tranzacţii, se derulează la Chicago Mercantile Exchange, conform datelor Futures Industry Association (FIA) citate de WSJ. Chicago Mercantile Exchange este cel mai valoros operator bursier din lume, cu o capitalizare de piaţă de 73 de miliarde de dolari. Asta înseamnă că afacerea lui Lutnick s-ar confrunta cu o competiţie serioasă din partea celei mai importante pieţe de instrumente derivate din lume. Contractele FMX ar concura, astfel, cu contracte futures pe rate ale dobânzii în valoare de trilioane de dolari, tranzacţionate pe CME în fiecare zi.

Dar, Lutnick crede că noua bursă va avea un avantaj faţă de CME, respectiv costul mai scăzut pe tranzacţii. Contractele futures pe rata dobânzii funcţionează ca orice alt contract futures, permiţându-le traderilor să parieze pe direcţia dobânzilor pentru orice active, de la titluri de trezorerie ale SUA cu maturitatea la zece ani până la indicatori de referinţă în domeniul creditării, precum SOFR, şi chiar la dobânda Fed.

În acest domeniu au mai existat eforturi de a rivaliza cu CME prin pieţe futures pe dobânzi - precum NYSE Euronext şi ELX Futures - dar bursa din Chicago este încă în top. Un efort în acest sens a fost susţinut de însuşi Lutnick în 2013, când miliardarul a lansat Fenics UST, o platformă de tranzacţionare pentru obligaţiuni guvernamentale.

Potrivit Business Insider, Commodity Futures Trading Commission (CFTC) a aprobat la data de 22 ianuarie cererea FMX de a lansa o nouă platformă de tranzacţionare.

"Cu această aprobare a CFTC, vom combina platforma noastră principală Fenics UST cu piaţa FMX Futures Exchange, făcând concurenţă CME pe segmentul contractelor pe dobânzi din SUA", a mai spus Lutnick concluzionând: "Pentru prima dată, cea mai valoroasă piaţă futures din lume va avea o concurenţă reală".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pe când o bursă futures pe hrana de gândaci, pe flatulenta bovinelor,pe distrugerea unei statui a lui Columb?

    Toate bune și frumoase dar s-a ajuns prea departe! 

    uite asa creste pibul usa :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb