Ministerul Culturii şi ... NATO, laude la adresa FITS

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 4 iulie 2023

Surs foto: facebook/ Raluca Turcan(Ministrul Culturii, Raluca Turcan)

Surs foto: facebook/ Raluca Turcan(Ministrul Culturii, Raluca Turcan)

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, consideră Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu drept un reper pentru ţara noastră. Ministrul Culturii i-a oferit directorului FITS, Constantin Chiriac, în numele preşedintelui României, Klaus Iohannis, Ordinul Naţional "Pentru merit" în grad de Ofiţer.

Distincţia a fost conferită "în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru profesionalismul şi dăruirea puse în slujba artei şi a publicului, pentru contribuţia importantă adusă la afirmarea pe plan intern şi internaţional a valorilor teatrului românesc". Raluca Turcan declarat: "Am omagiat pe scena Filarmonicii de Stat Sibiu, un mare vizionar, o personalitate colosală a artei teatrale contemporane: pe maestrul Constantin Chiriac, preşedinte al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) şi director al Teatrului Naţional «Radu Stanca». Am avut bucuria de a-i oferi maestrului Constantin Chiriac, în numele preşedintelui României, Klaus Iohannis, distincţia Ordinul Naţional «Pentru merit» în grad de Ofiţer. Graţie implicării neobosite a maestrului Constantin Chiriac, FITS este astăzi un reper pentru Sibiu şi pentru România, precum şi un exemplu al beneficiilor multiple pe care promovarea culturii le poate aduce comunităţilor locale".

Pe de altă parte, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, este convins că brandul de ţară se construieşte cu ajutorul evenimentelor culturale majore din România, cu participare internaţională, precum Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, Festivalul Internaţional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca, Festivalul "George Enescu" de la Bucureşti şi Timişoara - Capitală Culturală Europeană: "Constantin Chiriac merită orice formă de distincţie, de apreciere şi de cuvinte frumoase. Eu sunt obsedat de imaginea ţării şi de brandul de ţară. Cred că meseria mea, viaţa mea m-au făcut, trăind şi în străinătate destul de mult, m-au făcut să fiu foarte sensibil. Nu vă daţi seama cât de mult contribuie un astfel de festival la imaginea agregată a ţării noastre. Nu vă daţi seama ce mult face TIFF-ul de la Cluj, cât de mult face acum Capitala Culturală la Timişoara, cât de mult va face Cristian Măcelaru - noul director al Festivalului Enescu, care începe peste câteva săptămâni. Şi vă spun ca unul care a făcut multe în viaţa lui că orice euro investit în cultură se întoarce înzecit, orice euro investit în natură se întoarce înzecit, orice euro investit în educaţie, în inovaţie se întoarce înzecit. Încurajarea mea este - dacă vrem să avem un brand de ţară cum ne-am dori şi cum îl merităm să investim în artă, în creativitate, în natură, în inovaţie, iar Sibiul a devenit un magnet pentru alte evenimente. (...) De aici poate să plece o undă magnetică formidabilă, în care România să fie pe scenă, nu doar la Sibiu, ci în toată lumea şi în toată Europa. Constantin Chiriac, fără cuvinte multe, eşti un geniu în sportul tău. Mulţumim mult pentru ce faci pentru ţara noastră!". Mircea Geoană a mulţumit FITS pentru că a oferit 3.000 de abonamente online, gratuite, militarilor NATO. Secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice speră ca în 2024 "diplomaţia publică" a NATO să devină partener oficial al Festivalului de la Sibiu. Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu s-a încheiat duminică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb