În şedinţa de Guvern de astăzi, 13 februarie 2020, a fost aprobat Proiectul de Hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Culturii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, precum şi pentru modificarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 90/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Culturii, arată un comunicat remis Redacţiei noastre.
Schimbările induse de proiectul de hotărâre vor asigura fondurile necesare pentru sprijinirea activităţii Muzeului Naţional "Brătianu" şi a misiunii sale de a conserva, restaura, promova şi a valorifica patrimoniul cultural care a aparţinut familiei Brătianu, printre care şi sediul muzeului, Vila Florica, unul dintre cele mai frumoase domenii boiereşti ale ţării situate în localitatea Ştefănescu, judeţul Argeş.
Prezentul act normativ suplimentează bugetul Ministerului Culturii din fondul de rezervă bugetară aflată la dispoziţia Guvernului şi adiţionează numărul maxim de posturi alocat unităţilor din subordinea Ministerului Culturii, finanţate din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat pentru funcţionarea eficientă a Muzeului Naţional "Brătianu", mai precizează sursa.
Înfiintarea muzeului aduce, încă o dată, cinstire familiei Brătianu şi îşi propune să promoveze generaţiilor actuale şi viitoare activitatea marelui om politic Ion I. C. Brătianu şi contribuţia familiei sale la dezvoltarea României
Prin Legea nr. 15 din 15 ianuarie 2020 s-a înfiinţat Muzeul Naţional "Brătianu", instituţie publică de cultură de importanţă naţională, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Culturii, cu sediul în imobilul Vila Florica Ansamblul conacului Brătianu - Florica.
1. Felicitari
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2020, 22:24)
Trebuie sa ne cinstim inaintasii care au facut istoria Romaniei
2. RESPECT
(mesaj trimis de DUMITRIU MARIUS în data de 14.02.2020, 14:13)
Este o lipsa de respect faptul ca muzeul Bratienilor figureaza deschis pe site si cand ajungi este foarte bine lacatuit.
Sper ca fondurile alocate sa asigure si renovarea cladirilor anexa care nu sunt cuprinse in zona ingradita, sau sa fie puse la dispozitia unor investitori, chiar pro bono, in vederea exploatarii, cu conditia renovarii si a unui program de intretinere agreat de catre parti