Ministerul Federal German pentru Afaceri Economice şi Acţiune Climatică va finanţa construcţia celei mai puternice pompe de căldură industriale din lume

A.D.
Comunicate de presă / 12 noiembrie

Ministerul Federal German pentru Afaceri Economice şi Acţiune Climatică va finanţa construcţia celei mai puternice pompe de căldură industriale din lume

BASF a primit aprobarea de finanţare din partea Ministerului Federal German pentru Afaceri Economice şi Acţiune Climatică pentru construcţia celei mai puternice pompe de căldură industriale din lume. Potrivit comunicatului remis redacţiei, în următoarele luni, compania va putea începe lucrările de construcţie pregătitoare pentru acest proiect la platforma sa din Ludwigshafen.

Proiectul îşi propune să aducă o contribuţie importantă la reducerea emisiilor de CO 2 . Robert Habeck, Ministrul federal pentru afaceri economice şi acţiuni climatice, a prezentat aprobarea de finanţare lui Uwe Liebelt, preşedinte European Verbund Sites, BASF SE.

"Încorporarea noilor tehnologii în procesele noastre de producţie chimică este una dintre componentele cheie ale transformării verzi la BASF. Pompa noastră de căldură are un punct de vânzare unic: instalaţia planificată va fi prima de acest gen, care va fi folosită pentru generarea de abur - nu există proiecte-pilot industriale comparabile nicăieri în lume", spune Markus Kamieth, preşedintele Consiliului de Administraţie al Directorilor Executivi, BASF SE.

Pompa de căldură planificată va avea o capacitate de până la 500.000 de tone metrice de abur pe an. Căldura reziduală, folosită ca sursă de energie termică, este generată în timpul răcirii şi curăţării gazelor de proces în unul dintre cele două aparate de cracare cu abur de la faţa locului. Alimentat cu electricitate din energie regenerabilă, se generează, astfel, abur fără CO 2, iar cea mai mare parte a acestuia urmează să fie utilizată pentru producerea acidului formic. Aici, pompa de căldură are potenţialul de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu până la 98%. O proporţie mai mică din aburul fără CO 2 este furnizată altor fabrici de producţie BASF prin intermediul reţelei de abur de la faţa locului. În total, pompa de căldură va reduce emisiile de gaze cu efect de seră la sediul companiei cu până la 100.000 de tone metrice pe an.

"Ne respectăm obiectivele de protecţie a climei: BASF îşi propune să atingă emisii nete de CO 2 zero până în 2050. De asemenea, ne propunem să oferim clienţilor noştri cel mai bun sprijin posibil în călătoria lor de transformare. Platforma noastră Ludwigshafen joacă un rol cheie în acest sens. Dorim să o transformăm într-o platformă de producţie chimică durabilă, lider în Europa", spune Uwe Liebelt, preşedinte European Verbund Sites, BASF SE.

Uzina este programată să fie pusă în funcţiune în anul 2027. Ministerul Federal German pentru Afaceri Economice şi Acţiune Climatică contribuie cu aproximativ 310 milioane euro la proiect, ca parte a programului de finanţare Carbon Contracts for Difference.

Pe lângă electricitate, aburul este una dintre cele mai importante surse de energie din industria chimică. Unitatea de la Ludwigshafen îl foloseşte, în principal, ca abur de proces pentru producţie - pentru uscarea produselor, pentru reactoarele de încălzire şi pentru distilare, printre altele. În ultimul an, BASF a folosit aproximativ 14 milioane de tone metrice de abur în Ludwigshafen. Prin mijloacele de recuperare a căldurii din instalaţiile de producţie, BASF atinge deja jumătate din necesarul de abur al platformei sale principale, folosind un proces cu emisii scăzute de carbon. Restul de aproximativ 50% este generat, în prezent, de centralele electrice cu gaz şi abur.

Transformarea verde este unul dintre obiectivele strategice ale BASF. Strategia este ca testarea şi dezvoltarea de noi tehnologii să reducă utilizarea materiilor prime fosile în producţia de energie, permiţând, astfel, fabricarea de produse chimice cu o amprentă de carbon redusă.

Exemple ale acestei transformări la unitatea Ludwigshafen includ electrolizorul de apă care este în prezent în construcţie şi instalaţia demonstrativă pentru aparatele de cracare cu abur încălzite electric, care a intrat în funcţiune în luna aprilie a acestui an.

BASF a generat vânzări de 68,9 miliarde de euro anul trecut.

Acţiunile BASF sunt tranzacţionate la bursa din Frankfurt (BAS) şi sub formă de certificat de depozit american (BASFY) din SUA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Din cate am invatat, cracarea este un proces fizico-chimic utilizat in industria petrochimica (rafinarea petrolului).

    Oare pana acum aceasta energie se pierdea sau este vorba despre ceva nou? 

    In epoca trecuta toate combinatele (chimice, siderurgice ...) produceau si energie tremica.

    Au inventat germanii din nou roata???!!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb