MINISTERUL FINANŢELOR: Românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR cu dobânzi de până la 8,6%

F.D.
Macroeconomie / 1 iulie 2022

Românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR cu dobânzi de până la 8,6%

Începând de luni, 4 iulie, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1 şi 3 ani şi dobânzi anuale de 8,25% şi 8,6%, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Finanţelor.

Conform sursei citate, titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată. Interesul românilor pentru titlurile de stat TEZAUR s-a menţinut la un nivel ridicat şi în luna iunie, suma investită fiind de 1,39 miliarde lei.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

Între 04 - 26 iulie 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid Tezaur online şi Tezaur online.

Între 04 - 27 iulie 2022 de la unităţile Trezoreriei Statului;

Între 04 - 26 iulie 2022 în mediul urban şi 04 - 25 iulie 2022 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Daca inflatia (oficiala, cea reala e mai mare) e aproape 15% pana in luna mai 2022 (deci fara luna iunie) ce dobanzi sunt astea???Imprumuti statul degeaba, la propriu (mai si pierzi prin devalorizarea lor).

    Statul cauta fraieri de la care sa primeasca bani degeaba! Tranzactiile intre banci se efectueaza din iunie cu 9-11% dobanzi. In iunie statul s-a imprumutat la banci cu 9,3% dobanzi, iar populatiei ii arunca frimituri, incercand sa-i fraiereasca. Adica statul roman plateste mai mult multinationalelor decat populatiei. 

    1. Nu va obliga nimeni sa cumparati T T

      Exact la asta m-am gandit si eu.

      Statul imprumuta de la populatie cu 2-4% (vezi oferta Fidelis) mai ieftin decat de la alte banci, iar banciile scot banii din tara cu sacii, 

      Din aceasta cauza populatia ramane tot mai saraca, iar Statul se datoreaza si mai mult fata de straini, care se traduce ca nu se vor face investitii, care se traduce ca vom trai mai prost. 

      Daca Statul s-ar imprumuta la aceasi procente ca de la banci, macar o parte din bani s-ar intoarce in economia tarii in forma de impozite si taxe,  

      Nesimtire totala fata de populatie. 

      Pe alta parte dobanda este mai atractiva decat ce ofera banciile la momentul actual si titlurile nu se impoziteaza pe cand depuneriile la banca se impoziteza cu 10% la sursa.

      Cine este educat financiar poate castiga mai multi bani din afaceri, bursa, etc., dar pentru populatia de rand astea inseamna "iinvestitiile" . 

      Nu despre faptul ca te obliga sau nu cineva sa cumperi e vorba, ci despre atitudinea statului roman si faptul ca statul roman foloseste dubla masura fata de multinationale si populatie. Ca si cand banii populatiei sunt altfel de bani. De ex. in iunie, statul a atras de la populatie prin titluri de stat cca.1,44 miliarde lei cu dobanzi de 7,2 -7,8% dar s-a imprumutat si la banci cu cca.500 milioane lei (deci de trei ori mai mica suma) la o dobanda de 9,3%. E CORECT??? Nu miroase a "cautam fraieri" sau dvs.nu simtiti mirosul?

      Au încercat. Iată că au majorat dobânda și o vor tot majora.

      Cumpărătorii decid dacă e corect sau nu. Încercați să nu alergați după inflație că rămâneți fără bani. Pierdeți și voi virtual câteva barje de ceapă și veți cumpăra ce veți dori după ce se blochează creditarea. 

      Nu fuge nimeni dupa inflatie (nu stiu de unde ati dedus asta). Retorica in care va inscrieti ca "o sa fie bine si la vara cald", ca statul tot incearca si sa avem rabdare, am tot auzit-o cu totii de ani de zile.

      Comparatiile si cifrele scrise mai sus sunt reale si verificabile (iar discriminarea intre capitalul autohton si cel strain se intampla de mult timp, si o spun nu pentru ca acest lucru ar fi normal). 

      Intr-adevar cum spunea cineva mai sus, strainii externalizeaza (a se citi sifoneaza) profitul catre tarile lor de origine, prin tot felul de mecanisme si artificii, declara profit zero sau minim si ne miram de ce nu sunt bani la buget pentru una si alta. Datoria externa creste vertiginos, iar noi o ducem tot mai rau pentru nu sunt bani de investitii. Banci care de ani de zile declara profit zero si care au venit chipurile la noi sa faca munca patriotica/voluntariat. Si tot pe amaratul de roman se gandeste statul cum sa puna noi biruri, cresteri de impozite si taxe ca sa acoperim gaura din buget (vezi recentele masuri fiscale).

      Nu vedeti ca nici dispozitia europeana privind impozitarea multinationalelor cu minim 15% nu se grabesc sa o transpuna in legislatia romaneasca si o tot amana. Ungaria a avut mai mult curaj si a luat o masura in acest sens privind impozitarea pe cifra de afaceri a companiilor straine tocmai pentru a preveni sifonarea profitului. 

      Confunzi borcanele.

      Eu spun doar că nu te apuci să cumperi bitcoin la 69k ca să te aperi de inflație. Nici acțiuni Gazprom, nici, nici, nici.

      Vine iarna. 

      Mai devreme visai la "virtuale barje de ceapa", acum ai dat-o pe bitcoin?! Ai inceput sa vorbesti si de borcane (de castraveti sau marmelada)

      Alo,...vezi ca bati campii rau si mai spui si prostii! Te mai aud si altii! Daca taceai.....

      Cu asta se ocupă statul....cu fraieriri....ptr ca să și mărească continuu aparatul bugetar și cheltuirlile cu acesta.

      Cheltuielile....

      Barjele de ceapă reprezintă inflația.

      Să mă îngrijorez că pensionarii sar pe sticla de ulei? Consum 2 L pe an, să crească inflația cu 160%. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb