Ministrul Apărării va participa la Reuniunea miniştrilor apărării din ţările membre ale NATO

G.D.
Politică / 14 februarie 2023

Ministrul Apărării va participa la Reuniunea miniştrilor apărării din ţările membre ale NATO

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, se va afla, în zilele de 14 şi 15 februarie, la Cartierul General al Alianţei Nord-Atlantice de la Bruxelles, pentru a participa la Reuniunea Grupului de Contact pentru Ucraina (formatul Ramstein) şi la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, relatează News.ro.

"La Reuniunea Grupului de Contact pentru Ucraina, care se va desfăşura în prima parte a zilei de marţi, 14 februarie, ministrul Angel Tîlvăr va fi însoţit de şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu. Reuniunea miniştrilor aliaţi ai apărării se înscrie în calendarul curent şi se va concentra, în principal, pe discutarea continuării sprijinului oferit Ucrainei şi a stadiului implementării deciziilor adoptate la Summit-ul Alianţei de la Madrid, din iunie 2022, şi în perspectiva pregătirii pachetului decizional pentru Summit-ul NATO de la Vilnius, care va avea loc în vara acestui an", a precizat MApN.

Sursa citată a precizat că reuniunea ministerială va debuta, în seara zilei de 14 februarie, cu o sesiune informală de lucru dedicată evoluţiilor de securitate, marcate de războiul de agresiune dus de Rusia în Ucraina, la un an de la declanşarea acestuia.

"Sesiunea îi va avea ca invitaţi pe miniştrii apărării din Suedia, Finlanda şi Ucraina şi pe Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate", a mai transmis MApN.

Miercuri, 15 februarie, sesiunea de lucru a miniştrilor apărării se va concentra pe agenda de descurajare şi apărare, din perspectiva pregătirii pachetului de decizii al Summit-ului NATO de la Vilnius, fiind prezentat stadiul dezvoltării planurilor, structurii de forţe şi a aranjamentelor de comandă şi control.

De asemenea, în cadrul acestei sesiuni vor fi discutate şi aspecte referitoare la împărţirea echitabilă a responsabilităţilor la nivelul aliaţilor şi modalităţile de consolidare ale Angajamentului pentru Investiţii în Apărare/DIP post- 2024.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb