Ministrul de externe italian: "Intrarea de trupe NATO în Ucraina ar risca un al treilea război mondial"

R.S.
Internaţional / 15 martie

Ministrul de externe italian: "Intrarea de trupe NATO în Ucraina ar risca un al treilea război mondial"

O eventuală desfăşurare de trupe NATO în Ucraina riscă să provoace un al treilea război mondial, a afirmat astăzi ministrul de externe italian Antonio Tajani, transmite ANSA.

"Nu cred că NATO ar trebui să intre în Ucraina", a spus Tajani, după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a evocat din nou această posibilitate.

"Sper să nu se întâmple", a răspuns el, întrebat fiind despre posibilitatea ca trupe franceze să fie desfăşurate acolo, potrivit ANSA.

"A intra şi a purta război cu Rusia înseamnă a risca un al treilea război mondial", a spus el, excluzând trimiterea de trupe italiene pentru a ajuta Kievul împotriva invaziei ruse.

"Noi apărăm dreptul internaţional şi libertatea Ucrainei, dar nu vrem să intrăm în război cu Rusia, dăm Kievului instrumente militare, economice şi tehnice de toate tipurile, dar intrarea în război mi se pare o greşeală, şi niciun italian - şi nicio persoană de bun-simţ - nu doreşte asta", a adăugat el, conform ANSA.

"Militarii noştri se descurcă bine cu ceea ce fac în Marea Roşie pentru a ne proteja navele, se descurcă bine în Liban, în Africa şi Irak, ei sunt aducători de pace şi libertate, noi nu suntem în război cu Rusia", a subliniat ministrul italian, informează ANSA.

Antonio Tajani este şi vicepremier şi lider al partidului de centru-dreapta Forza Italia, fondat de Silvio Berlusconi, scrie ANSA.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Intelegem cu usurinta si de ce si cum Tajani doreste a se pozitiona extrem de pacifist .Nimeni nu doreste un razboi cu Rusia dar Rusia doreste un razboi cu noi si cerintele intiale ce ne obligau sa ne retragem din NATO ca si toate celalalte cerinte (imposibil de acceptat chiar si pentru Italia ) ne-au adus , o data cu invadarea Ucrainei , aici .Este extrem de evidenta nevoia viitoare a a asigura conducerea NATO ca fiind una romaneasca in persoana Presedintelui Iohannis . Il vedeti vreunul pe Tajani preluind postul ? Vedeti ca cineva din postura de contracandidat al lui Iohannis , sa isi asume rolul de Secretar General al NATO? Nu vrea nimeni .Probabil ca vechile legaturi Cu Rusia sau cu Putin personal ii impiedica pe multi sa iasa la rampa .Singurul de neatins este Iohannis .Iohannis va deveni , in acest caz de razboi , conducatorul politico- militar al tuturor natiunilor europene membre NATO ce va avea un cuvint greu de spus .Vechiul Secretar , in timp mai mult de pace , a fost doar un purtator de mesaje .Iohannis va deveni cel ce va impinge Europa spre realizarea visului nostru de refacere a Imperiului concomitent cu punerea in valoare a intregii forte militare a Europei .Sa il urmarim .Asa ceva nu s-a mai intimplat vreodata .Cu cita invidie trebuie sa fie Iohannis privit acum .

    "dar intrarea în război mi se pare o greşeală, şi niciun italian - şi nicio persoană de bun-simţ - nu doreşte asta", a adăugat el, "

    concluzia lui e clara = Macron e un nesimtit pentru ca vrea razboi in loc de pace , si nu numai Macron  

    asta se vrea...asa s planurile illuminati.

    1. Asa merge economia, asa se fac bani mai nou si asa ramanem mai putin, se rezolva totul dintr o lovitura

    Abia astept sa trimita nato trupe in Ucraina, vreau sa vad cum intra in rozboi si corea de nord si belarul si china , sa vedem care pe care

    nu este adevarat!

    de fel nu se intampla ceea ce se asteapta a intampla! 

    s c c r e t 

    In sfarsit mai sunt si oficiali europeni cu scaun la cap, care stiu ce ar insemna pt Vest, o confruntare cu cea mai mare putere nucleara a Lumii, care nu se va mai purta in modul unui razboi conventional!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb