MINISTRUL DE EXTERNE UCRAINEAN: Ucraina nu va accepta nicio concesie în conflictul cu Rusia

G.B
Internaţional / 26 ianuarie 2022

Dmitro Kuleba (Sursa foto: Twitter)

Dmitro Kuleba (Sursa foto: Twitter)

Ucraina "nu va permite nimănui să ne impună vreo concesie" în detensionarea conflictului cu Rusia, a declarat ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba, potrivit DPA, citată de Agerpres.

"Noi nu vom fi în poziţia unei ţări care răspunde la telefon, ascultă instrucţiunile marii puteri şi le urmează", a afirmat el ieri la canalul american CNN.

Kuleba crede că preşedintele rus Vladimir Putin a făcut o greşeală prin comasarea trupelor şi a spus că Moscova ar avea foarte puţin de câştigat din situaţia actuală.

Ucraina şi aliaţii săi occidentali afirmă că Rusia a masat 100.000 de militari plus echipament greu de-a lungul graniţei de est a Ucrainei şi că acesta ar putea fi preambulul unei invazii, şi cer Moscovei să se retragă.

"El s-a pus singur în această situaţie, nimeni altcineva nu l-a împins în acest impas", a estimat Kuleba.

"Setul de cereri prezentate de Rusia este conceput astfel că dacă Rusia este dispusă să acţioneze cu bună-credinţă, există posibilitatea să iasă din sala de negocieri şi să spună că am ajuns la o înţelegere", a mai afirmat Kuleba.

Ministrul a subliniat în interviu că există loc pentru diplomaţie.

Moscova cere anumite garanţii de securitate de la NATO şi SUA, şi de asemenea încetarea expansiunii către Est a alianţei militare NATO. Ţările occidentale, la rândul lor, cer Rusiei să retragă trupele pe care le-a masat la graniţa cu Ucraina, aminteşte DPA.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ucraina este o creatie de mai ieri a Rusiei comuniste, a lui Stalin. Nimeni altul nu ar fi putut lua teritorii de la polonezi, austrieci, slovaci, romani, de la rusi si sa va faca voua o tara. Insa, politica externa tinerei Ucraine de pana acum a fost politica "micii Rusii" o copie a atitudinii Rusiei fata de vest, o politica agresiva si aroganta, mai ales in raport cu micii vecini. In interior minoritatile nationale, inclusiv rusii sunt tratate discriminatoriu si marginalizate. Libertatile recunoscute de toate tarile nu sunt respectate in Ucraina.

    Si atunci cum sa nu acceptati concesii. Si neinvadati de rusi, tot va trabuii sa va adaptati vremurilor pe care le traim.  

    Ca nu traiti in vremea lui Stalin.

    1. Comentam atitudinea unui gagauta ajuns temporar ministru de externe in Ucraina. Sa nu confundam propaganda cu realitatile. In cazul in care se va ajunge la un acord pt a se dezamorsa criza nimeni nu il va intreba pe el. Oricum cel putin in raport cu puterile europene autoritatile de la Kiev au un debit verbal cam obraznic.

      Cine i-a cerut lui Stalin sa ia cu japca teritorii de la alte tari si popoare,ca sa creeze state artificiale? Federatia rusa insasi este un stat creat artificial prin luarea cu japca a multor teritorii care nu apartineau rusilor! Informeaza-te, ca sa stii,din cate nationalitati, religii si regiuni asa-zis autonome,este formata federatia rusia! Rusii au pradat teritorii de la toate popoarele din jurul lor,asa au reusit sa formeze un imperiu! Daca imperiul mongol a fost cel mai intins din lume,cuprinzand candva tot teritoriul Rusiei si al Chinei,asta inseamna ca Mongolia de astazi,cu 2 milioane de locuitori,are dreptul sa-si ia inapoi toate teritoriile pe care le-a detinut candva? Drepturile minoritatilor din Ucraina sau Serbia,vor fi respectate numai daca noi,toti europenii,vom ajuta aceste tari sa scape de jugul si influenta negativa a Rusiei asupra lor! Asa cum noi romanii ne-am unit cu bulgarii si cu ungurii,in interiorul UE,sunt convis ca va veni ziua cand ne vom uni si cu ucrainienii,sarbii si moldovenii,in interiorul UE! Europa trebuie sa raspunda dictatorului Putin cu aceeasi moneda! Nici o concesie pradatorului rus! Sa aplicam embargou economic total federatiei ruse,astfel incat rusii sa se trezeasca si sa protesteze masiv fata de dictatura care-i conduce! Daca tu vrei sa faci concesii personale ,atunci sa te duci la kremlin si sa-ti concesionezi tot ce ai tu,dictatorului rus!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb