Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat asăzi, după audierea în Comisia de apărare din Senat, că intervenţia Jandarmeriei din 10 august a avut "dublă acoperire juridică" şi că aceasta a început "atunci când comandantul acţiunii a considerat că este momentul să înceapă luând în calcul toate circumstanţele". De asemenea, Carmen Dan a afirmat că, potrivit Legii 60, se vorbeşte despre exprimarea acordului de către prefect, fără a se preciza în ce formă.
Întrebată de jurnalişti, la ieşirea de la audierile din Comisia de apărare de la Senat, dacă intervenţia în forţă în piaţă a început înainte sau după semnarea ordinului de către prefect, ministrul Carmen Dan a spus: "Cred că e o întrebare pe care puteţi să o adresaţi fărăr absolut nicio rezervă comandatului acţiunii, pe care l-aţi avut astăzi la comisie".
Jurnaliştii au acuzat-o că nu a făcut declaraţii întrucât are calitatea de suspect, Întrebată dacă la ora 20.00 se putea vorbi de un acord verbal al prefectului şi ulterior să fie semnat ordinul, Carmen Dan a spus că este vorba despre exprimarea acordului.
"În perspectiva Legii 60, despre asta se vorbeşte, despre exprimarea acordului. Nu precizează legiuitorul, spune că prefectul îşi exprimă acordul, asta spune Legea 60. Apoi avem acte subsecvente, acte administrative, ordine de ministru care reglementează legalitatea în care se întocmeşte ordinul de intervenţie şi bineînţeles prevederile invocate, de altfel, şi de parchet care derivă din legea 550 de organizare şi funcţionare a Jandameriei.
Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a declarat astăzi la audierea din Comisia de apărare din Senat, că este o diferenţă mare între a aproba, la cererea Jandarmeriei, o intervenţie şi a o dispune, în scris, iar în cazul violenţelor din 10 august s-a creat o confuzie. "Eu nu am emis niciun ordin. Am aprobat un ordin emis de Jandarmerie", a subliniat Cliseru, menţionând că i s-a solicitat acest lucru fără a primi explicaţii.