Ministrul Economiei a prezentat, la Bruxelles, poziţia României privind politicile UE

Andrei Stan
Politică / 22 ianuarie 2016

Ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc, s-a întâlnit astăzi la Bruxelles cu mai mulţi comisari europeni pentru a prezenta poziţia României în ceea ce priveşte politicile Uniunii Europene, informează un comunicat al ministerului de profil.

Cu acest prilej, Costin Borc a discutat cu comisarul european pentru piaţă internă, industrie, antreprenoriat şi IMM-uri, El¿bieta Bieñkowska, comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager, şi cu Corina Creţu, comisarul european pentru politica regională.

Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii cu comisarul El¿bieta Bieñkowska, viceprim-ministrul Costin Borc a punctat priorităţile instituţiei pe care o coordonează, a avut un schimb de opinii referitor la dezvoltarea industriei europene precum şi la importanţa cooperării instituţionale şi transparenţei în domeniul achiziţiilor publice.

Totodată, oficialul român şi-a exprimat sprijinul pentru iniţiativa comisarului Bieñkowska referitoare la consolidarea poziţiei pieţei unice europene cu scopul de a maximiza beneficiile atât pentru consumatori, cât şi pentru companii. Pentru a explora modalităţile în care această iniţiativă a Comisiei Europene poate contribui cu succes la implementarea priorităţilor noului guvern, Costin Borc a adresat comisarului Bieñkowska invitaţia de a veni la Bucureşti în următoarele luni.

La întâlnirea cu comisarul pentru concurenţă, Margrethe Vestager, discuţiile s-au axat pe soluţionarea dosarelor care trenează precum SC Oltchim SA şi CFR Marfă, dar şi cazul Complexului Energetic Hunedoara.

Conform comunicatului MECRMA, partea română abordează deschis şi constructiv aceste subiecte cu reprezentanţii Comisiei Europene, iar în cazul Oltchim, reprezentanţii CE nu exclud posibilitatea demarării unei proceduri de investigare, care ar oferi transparenţă şi claritate procesului de privatizare dar şi siguranţă juridică unui potenţial investitor.

În cadrul celei de-a treia întâlniri, Costin Borc şi comisarul pentru politică regională, Corina Creţu, au dezbătut priorităţile şi strategia de dezvoltare economică a României, în context european, cu accent pe zona de investiţii, mediul de afaceri şi IMM-uri. Totodată, cei doi au discutat despre necesitatea unei distribuţii cât mai echitabile a proiectelor finanţate din fonduri europene cu obiectivul reducerii decalajului de dezvoltare dintre diferite state membre şi regiuni ale Uniunii Europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb