Ministrul Economiei vrea peste 600 de milioane de euro din vânzarea pachetului Petrom

A.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 iunie 2011

"Eu personal, care am fost angajat la Petrom, aş vrea să vindem cu un leu mai mult decât a fost vândut pachetul celălalt de la Petrom", a spus Ion Ariton.

"Eu personal, care am fost angajat la Petrom, aş vrea să vindem cu un leu mai mult decât a fost vândut pachetul celălalt de la Petrom", a spus Ion Ariton.

Ministerul Economiei şi-a propus să obţină un preţ mai mare de 600 de milioane de euro din vânzarea pachetului minoritar, de 9,86% din acţiunile Petrom, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, minis­trul de resort Ion Ariton. "Eu personal, care am fost angajat la Petrom, aş vrea să vindem cu un leu mai mult decât a fost vândut pachetul celălalt de la Petrom", a spus domnul Ariton, citat de Agerpres. Domnia sa a precizat că ministerul pe care îl conduce şi-a făcut un calcul şi speră ca vânzarea acţiunilor Petrom să fie "o afacere de succes".

Şi premierul Emil Boc a declarat, în aprilie, că suma obţinută din vânzarea pachetului de acţiuni pe care statul îl deţine la Petrom va fi mai mare de 600 milioane euro, cât a obţinut Guvernul Năstase pe întreaga companie.

Ministerul Economiei deţine un pachet de 20,639% din acţiunile Petrom, Fondul Proprietatea - 20,11% din acţiuni, OMV - 51,011%, BERD - 2,026% şi persoane fizice şi juridice - 6,214% din acţiuni.

Listarea Romgaz, anul viitor

Listarea Romgaz la bursă este doar la început şi este posibil să aibă loc anul viitor, a mai anunţat minis­trul Economiei. "Listarea Romgaz este la un stadiu de început. Durează cam un an de zile, poate chiar un pic mai mult, 14 luni, până va fi finalizat", a precizat Ion Ariton.

Legat de Romgaz, recent, premierul Emil Boc a afirmat că ar dori un management privat. Ministrul Economiei a vorbit şi el vineri de necesitatea introducerii managementului privat la companiile de stat, însă nu a nominalizat Romgaz, ci posibilitatea ca acesta să fie introdus la Hidroelectrica şi la Compania Naţională a Huilei.

Directorul Bursei de Valori Bucureşti, Valentin Ionescu, a declarat, la Cluj-Napoca, la începutul lunii mai, că listarea companiilor de stat poate creşte transparenţa managementului. El a explicat că această creştere a gradului de transparenţă îl obligă pe manager, fie el şi al unei companii de stat, să-şi asume o mai mare responsabilitate şi de aici creşterea competenţei. Directorul BVB a precizat că cele mai importante sunt ofertele primare, cum speră că va fi cazul companiei Romgaz, în primăvara viitoare, deoarece atrag clienţi noi pe piaţa de capital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb