Ministrul Educaţiei, planuri de viitor şi discuţii despre demisie

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 6 octombrie 2017

Ministrul Educaţiei, planuri de viitor şi discuţii despre demisie

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, îşi continuă campaniile de reformare a sistemului şi de promisiuni, netulburat de criticile din exterior sau de propriile gafe. În câteva luni, Pop a reuşit să devină cel mai cunoscut ministru al cabinetului Tudose, nu neapărat în bine, ceea ce pentru un politician nu este deloc rău.

Ministrul anunţă că este doar la dispoziţia partidului şi doar dacă acesta îi va cere va face un pas în spate, dar asta nu-l împiedică să facă planuri de viitor. Invitat să participe la dezbaterea privind strategia MEN referitoare la dezvoltarea învăţământului, care a avut loc la Comisia pentru învăţământ a Camerei Deputaţilor, ministrul i-a transmis deputatului USR Lavinia Abu Ambra, care i-a cerut să renunţe la portofoliu, că va face acest lucru doar la cererea grupului PSD - ALDE: "Nu m-aţi votat, nu o să-mi dau demisia când mi-o cereţi. Dacă îmi cere demisia grupul PSD-ALDE, mi-o voi da. Nu am nicio obligaţie să ascult ce îmi spuneţi. Pentru orice propunere de modificare a legii privind Educaţia, uşa ministerului este deschisă pentru orice parlamentar, de orice culoare politică".

Liviu Pop a făcut însă o promisiune legată de bugetul de anul viitor: "Bugetul anului viitor va fi unul dintre cele mai mari bugete pentru Educaţie din ultimii zece ani. Din perspectiva Legii Educaţiei Naţionale vom începe un proces amplu de consultare cu toţi actorii educaţionali, în speţă organizaţiile studenţeşti, mediul de afaceri, ONG-uri, organizaţii sindicale, profesori, Consiliul Naţional al Elevilor. Noi vrem să identificăm minim cinci puncte tari ale Legii Educaţiei Naţionale şi minim cinci puncte slabe ale acestei legi. În paralel, Ministerul Educaţiei Naţionale are un proiect european pe următorii doi ani, în urma căruia se va fundamenta o modificare a Legii Educaţiei Naţionale în ansamblul ei. Jumătate din corpul legii asumate prin răspundere acum şase ani şi ceva a fost modificată prin acte normative - iniţiative legislative, ordonanţe de urgenţă, decizia CCR. Eu cred că astăzi putem să ne aşezăm la masă indiferent de culoarea politică şi să vedem ceea ce nu merge cu adevărat şi care sunt punctele din Legea Educaţiei Naţionale pe care nu le-am respectat şi le-am tot amânat la nesfârşit".

Lui Liviu Pop i s-a cerut demisia şi din cauza problemelor legate de manuale şi auxiliare - primele fie nu au ajuns la elevi, fie vor deveni "unice", iar cele din urmă au fost interzise complet de către minister. De altfel, pe acest fond, la începutul lunii septembrie au apărut în spaţiul public informaţii că Pop se află pe lista scurtă a miniştrilor care vor fi remaniaţi, dar în cele din urmă nu s-a mai produs nicio schimbare în componenţa guvernului.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. I s-a spus, pe buna dreptate, "Tu, numai cand taci, vorbesti corect!" Analfabeti, femei photoshop, plagiatori, mardeiasi, fosti repetenti.

    1. Daca sunteti atenti osa observati ca toti cei "citati" mai sus sunt de la psd.

    Uitați-vă ce figură nevinovată, de copil naiv are acest ins!

    Este clar ca el nu ar fi făcut nimic din cele ce i se impută (în afara de greșelile gramaticale si de logică, care-i aparțin), dacă nu ar fi fost mânat de la spate de atotprezentul PSD. 

    Puneti si voi o poza mao noua

    Omu deja a[us 1kg/luna de mandat 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb