Ministrul Finanţelor, chemat să dea explicaţii în Parlament, în Săptămâna Mare

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 6 aprilie 2023

Ministrul Finanţelor, chemat să dea explicaţii în Parlament, în Săptămâna Mare

Deputaţii USR i-au făcut program în Săptămâna Mare ministrului de Finanţe, Adrian Câciu, care este chemat de formaţiunea politică respectivă "să se spovedească" în legătură cu situaţia încasărilor bugetare pe primul trimestru al anului curent.

Mai precis, USR cere ca Adrian Câciu "să explice dezastrul încasărilor la buget din primele trei luni ale anului şi măsurile pe care le va lua pentru a repara un buget pe 2023 total nerealist".

"Când a venit Coaliţia PSD - PNL cu bugetul pe 2023 să fie adoptat de Parlament pe repede-înainte - că numai aşa înţeleg PSD, PNL şi Klaus Iohannis să conducă România -, am avertizat că este un buget inflaţionist şi mincinos, cu cheltuieli şi deficit bugetar subestimate, respectiv venituri supraestimate. Acum, trei luni mai târziu, când gunoiul nu mai poate fi ascuns sub preş, încep să vorbească de dezastrul la încasări şi cheltuielile scăpate de sub control. Tot în spatele uşilor închise, fără explicaţii şi detalii despre ce vor să facă. Aşa că l-am chemat în Parlament pe ministrul Câciu să explice românilor cum va echilibra bugetul, cum opreşte aceste deficit enorm care duce la scumpiri. Dar, şi de ce a venit în decembrie anul trecut cu un buget mincinos", a declarat, ieri, preşedintele USR, Cătălin Drulă, potrivit unui comunicat de presă remis de formaţiunea politică.

"Dacă tot au ajuns, sub presiunea evidenţei, la concluzia că trebuie să taie din cheltuielile statului, USR solicită PSD şi PNL să înceapă cu pensiile speciale, care înghit din buzunarul românilor mai mulţi bani de la lună la lună. Doar pe primele două luni ale anului 2023 din bugetul de stat s-au cheltuit cu pensiile speciale 2,24 miliarde de lei, ceea ce înseamnă o creştere cu 13% faţă de aceleaşi luni ale anului trecut", se mai arată în documentul citat.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a stabilit, în legătură cu solicitarea USR, ca marţi, 11 aprilie, la ora 16 să aibă loc dezbaterea Ora Guvernului, cu tema "Dezastrul încasărilor la buget din primele 3 luni ale anului. Situaţia îngrijorătoare a deficitului bugetar", la care să fie prezent Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Anul trecut inflația de 15% și consumul au ajutat încasările pe TVA, acum avem inflație dar nu mai avem consum deoarece intram în recesiune...situația se va albastri de tot în următoarele luni, doar proiectele PNRR mai pot ajuta cu ceva, sau tăierea crunta a cheltuielilor - au de unde !

    1. Nu vor reduce cheltuielile pentru ca lupii din partide trebuie hraniti bine, insa vor asmuti ANAF-ul si taxele si suprataxele peste romani si peste companiile profitabile.

      Statul este parintele care are 2 fete, o fata Privata pe care o trimite la produs si la munca asidua ca sa aduca cat mai mult venit la bugetul casei si o fata Bugetara obeza care este tinuta acasa la caldurica, in vesminte scumpe, blanuri, puf si care este bine hranita si alimentata cu bani de buzunar, prime, sporuri si multe zile libere. Fata Bugetara a consumat atat de mult, inclusiv imprumuturile luate din afara casei, incat parintele Stat a ramas fara bani si in consecinta fata Privatava trebui sa munceasca si mai mult pentru ca fata Bugetara sa nu isi piarda din osanza. Asa merge treaba in familia noastra pastorita atat de "corect si de eficient" de parintele Stat. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb