MINISTRUL FRANCEZ DE FINANŢE, ÎNTR-UN INTERVIU ACORDAT PUBLICAŢIEI LES ECHOS: Franţa are ca obiectiv un avans al economiei de 1,6% anul acesta şi de 1,7% anul viitor

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 14 iulie 2017

Franţa are ca obiectiv un avans al economiei de 1,6% anul acesta şi de 1,7% anul viitor

Guvernul de la Paris se aşteaptă la o creştere a economiei franceze de 1,6% anul acesta şi de 1,7% anul viitor, a estimat ministrul de Finanţe, Bruno Le Maire, într-un interviu acordat publicaţiei Les Echos, transmite Reuters.

Deficitul se va situa la 2,7% din PIB în 2018, apreciază Bruno Le Maire.

Franţa, a doua economie a zonei euro, ar urma să înregistreze anul acesta un deficit sub limita autorizată de 3% din Produsul Intern Brut stabilită de UE. Ar fi pentru prima dată din 2007 când ar fi respectată limita de deficit.

"Ştiu că Franţa mai are multe de făcut pentru a restabili credibilitatea bugetară pe termen mediu, dar avem un obiectiv clar, reforme structurale care, cred eu, îi vor convinge pe partenerii europeni", a declarat ministrul francez de Finanţe.

Comisarul european Pierre Moscovici a făcut recent un apel către noul preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron, să reducă deficitul bugetar sub pragul de 3% din PIB, ceea ce va permite Franţei să iasă de sub procedura de deficit excesiv.

Procedura de deficit excesiv este lansată de Comisia Europeană când o ţară membră înregistrează un deficit bugetar de peste 3% din PIB, iar această procedură poate duce la impunerea de sancţiuni.

"Am convingerea că Franţa poate şi trebuie să iasă acum de sub procedura de deficit excesiv", a declarat recent Pierre Moscovici într-o conferinţă de presă, adăugând: "Există toate motivele să credem că obiectivul de a reduce deficitul sub pragul de 3% şi a respecta toate criteriile poate fi atins". Comisarul european consideră că, în acest an, Comisia Europeană estimează că Franţa va înregistra un deficit de 2,9% din PIB, urmat de unul de 3,1% din PIB pentru 2018.

În timpul campaniei electorale, pro-europeanul Emmanuel Macron s-a angajat, potrivit Agerpres, să scadă cheltuielile publice cu 60 de miliarde de euro în cinci ani, graţie mai multor măsuri printre care şi eliminarea a 120.000 de posturi de funcţionari.

Guvernul francez va reduce cheltuielile cu 4,5 miliarde euro în acest an

Guvernul francez va reduce cheltuielile cu 4,5 miliarde de euro în acest an, transmite Reuters. Cea mai mare parte a reducerilor de costuri va avea loc la Ministerul de Interne şi la cel al Apărării.

"Am identificat economii de 4,5 miliarde de euro pentru a aduce deficitul din acest an la sub 3% din PIB, în bugetul de stat", a declarat ministrul pentru Buget, Gerald Darmanin, publicaţiei Le Parisien, potrivit News.ro.

Economiile vor include negocierile mai stricte la licitaţii şi administrarea mai bună a maşinilor oficiale, a spus ministrul.

Reduceri de costuri de 850 de milioane de euro vor avea loc la Ministerul Apărării şi altele de 526 de milioane de euro la Ministerul de Interne.

Pentru a face noi economii anul viitor, guvernul vrea reforme în politicile construcţiilor de locuinţe şi de învăţământ vocaţional. n

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb