Ministrul Grindeanu nu este de acord cu creşterea indemnizaţiei pentru demnitari

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 23 septembrie 2022

Sursă foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Sursă foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Creşterea indemnizaţiilor pentru demnitari a picat foarte prost pe fondul îndemnurilor, repetate, ale autorităţilor către populaţie la restrângerea cheltuielilor. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (PSD), a declarat că nu este de acord cu decizia colegilor săi senatori de a majora indemnizaţiile parlamentarilor şi primarilor şi şi-a exprimat speranţa că a fost "o greşeală". Grindeanu a precizat că, în perioada următoare, Camera Deputaţilor are sarcina de a îndrepta această greşeală. Sorin Grindeanu a precizat că pentru el a fost o surpriză votul colegilor săi din Senat: "Pentru mine a fost o surpriză votul din Senat, dar camera decizională e Camera Deputaţilor. Am discutat cu liderul de grup (Alfred Simonis - n.r.), aţi văzut decizia PSD, sunt convins că a fost o greşeală în Senat şi că va fi îndreptată în Camera Deputaţilor".

Social-democratul a precizat că propunerea a fost făcută de UDMR şi preluată de ceilalţi senatori: "Dacă am înţeles, în Senat a fost o propunere a UDMR, preluată de ceilalţi. Spiritul acesta de a vota tot ce vine din partea unei formaţiuni din coaliţie nu e corect. De aceea, Camera Deputaţilor are sarcina de a îndrepta acestă greşeală, fiind şi cameră decizională". PSD va propune coaliţiei de guvernare ca prevederile proiectului de lege adoptat de Senat referitoare la actualizarea salariilor demnitarilor să nu se aplice parlamentarilor şi altor categorii de bugetari, ci doar aleşilor locali, a anunţat formaţiunea. Social-democraţii arată, într-un comunicat de presă, că "dacă în privinţa acestora din urmă o actualizare este justificată având în vedere că nivelul de salarizare este mai scăzut iar calculul încă se face prin raportarea la salariul minim din 2018, în cazul parlamentarilor şi altor şefi de instituţii publice o astfel de măsură ar fi neadecvată, în actualul context economic". Cert este că actuala clasă politică a mai picat un examen în faţa alegătorilor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. niste nesimtiti

    toti nu sint de acord si toti au votat pentru , adica nivelul maxim de tupeu

    Dacă Grindeanu nu e de acord cu creșterea indemnizației pentru demnitari poate vota amendamentul propus de AUR care prevede excluderea demnitarilor de la majorarea salariilor/ indemnizațiilor.

    E simplu! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb