ZIARUL BURSA

23 septembrie 2022
Ediţia din 15.08.2024
Colaj de MAKE

Cei care au distrus piaţa de capital românească

Ben MadadiPiaţa de Capital / 23 septembrie 2022

Ben Madadi

Investitorii se simt păcăliţi în majoritatea listărilor din ultimii ani 

Am tot citit că majoritatea listărilor din ultimii ani (în special la AeRo) s-au dovedit a fi, mai pe şleau, nişte ţepe. Trebuie să recunosc că s-au listat şi multe companii bune, prezentate onest şi care lucrează, aşa cum este firesc, în interesul investitorilor.

Şeful Parlamentului rus îndeamnă deputaţii să participe la război

Şeful Parlamentului rus îndeamnă deputaţii să participe la război

V.R.Internaţional / 23 septembrie 2022

Volodimir Zelenski: "Rusia nu este interesată de pace" 

Liderul parlamentar rus Viaceslav Volodin i-a chemat pe deputaţii Dumei să ia parte la războiul din Ucraina, în urma ordinului de mobilizare parţială lansat miercuri, relatează DPA.

"Cei care îndeplinesc cerinţele mobilizării parţiale ar trebui să ajute cu participarea lor la operaţiunea militară specială", a declarat şeful Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului) pe canalul său de Telegram, menţionând: ""Nu există protecţie pentru deputaţi".

Sursă foto: Facebook / FNT - Festivalul Naţional de Teatru / The National Theatre Festival

Festivalul Naţional de Teatru: "Graniţe fragile. Istorii fluide"

O.D.Cultură / 23 septembrie 2022

Spectacole din Belgia, Franţa, Polonia, Serbia, Bulgaria, Ucraina, Germania, Olanda, Luxemburg, Republica Moldova şi foarte multe din România vor putea fi urmărite în cadrul Festivalului Naţional de Teatru. Ediţia a XXXII-a se va desfăşura în perioada 5-13 noiembrie, selecţia şi structura festivalului fiind anunţate de cei trei curatori, Mihaela Michailov, Oana Cristea Grigorescu şi Călin Ciobotari, informează UNITER.

Sursa foto: frf.ro

FINLANDA - ROMÂNIA Obiectiv: repararea onoarei

Octavian DanSport / 23 septembrie 2022

Echipa naţională s-a făcut de râs în mandatul de până acum al lui Edward Iordănescu. Înfrângeri umilitoare, joc fără perspectivă, o combinaţie care a zdruncinat serios încrederea suporterilor în potenţialul acestei formaţii. Meciul de azi, cu Finlanda, reprezintă o bună ocazie pentru a repara parţial onoarea şi poziţia în clasament.

De dragul cititorului nostru

Cornel CodiţăEditorial / 23 septembrie 2022

Cornel Codiţă

De două zile, tot felul de publicaţii din România povestesc, cu citate inserate în text, ceea ce a spus, a anunţat, ne-a prevenit, ne-a luminat un mare prevestitor şi ghicitor în geopolitică: Rusia ar putea ataca România sau R. Moldova.

Excelenţa Sa Arthur Mattli, ambasadorul Elveţiei în România (sursa foto: presidency.ro)

HE ARTHUR MATTLI, AMBASADORUL ELVEŢIEI ÎN ŢARA NOASTRĂ: "Securitatea cibernetică - un domeniu de mare interes pentru Europa"

Andrei IacomiCompanii / 23 septembrie 2022

"Este nevoie de mai multă comunicare şi cooperare între sectoarele public şi privat, în ceea ce priveşte securitatea cibernetică"

Securitatea cibernetică este un domeniu de mare interes pentru Europa, în vederea apărării activelor statelor şi ale companiilor, a afirmat Excelenţa Sa Arthur Mattli, ambasadorul Elveţiei în România, în cadrul celei de-a opta ediţie a Congresului de Securitate Cibernetică de la Sibiu, organizat de NTT Data şi Swiss WebAcademy.

Sursă foto: facebook / IntegralEdu

Târg educaţional la Bucureşti, Constanţa şi Brăila

O.D.Miscellanea / 23 septembrie 2022

Elevii şi studenţii care doresc să studieze în străinătate au o nouă şansă pentru a-şi alege un liceu sau o facultate. Târgul Educaţional "World Education Fair" se va desfăşura fizic, cu respectarea normelor sanitare, la Bucureşti (24 septembrie), Constanţa (25 septembrie) şi Brăila (26 septembrie), accesul urmând să fie gratuit.

Meta Estate Trust este ultimul emitent listat în Piaþa AeRO a Bursei de Valori Bucureºti (BVB), după derularea unei oferte publice iniþiale de vânzare de acþiuni ordinare, clasa A, în urma căreia a atras 14 milioane lei, din cele aproape 30 de milioane pentru care fusese lansată operaþiunea de piaþă.

DATORITĂ REZULTATULUI DIN ACTIVITĂŢILE FINANCIARE Meta Estate Trust obţine un profit de 0,7 milioane lei, în prima jumătate a anului

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 23 septembrie 2022

Pierdere din exploatare de 0,48 milioane lei Acţiunile companiei se tranzacţionează sub preţul din IPO  

Furnizorul de capital pentru investiţii imobiliare Meta Estate Trust (MET) a raportat, pentru primele şase luni ale anului, un profit net de aproape 0,7 milioane de lei, marcând trecerea de la pierdere din primele nouă luni de activitate, conform raportului companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Ministerul Finanţelor listează la BVB o nouă emisiune de titluri de stat FIDELIS

Ministerul Finanţelor listează la BVB o nouă emisiune de titluri de stat FIDELIS

F.A.Piaţa de Capital / 23 septembrie 2022

Ministerul Finanţelor (MF) listează la BVB o nouă emisiune de titluri de stat FIDELIS, cu 3 scadenţe diferite şi în valoare cumulată de peste 1 miliard de lei. MF a atras 423,1 milioane lei şi 120,6 milioane euro printr-o emisiune de titluri de stat pentru populaţie (FIDELIS), cu trei scadenţe diferite, vândute pe piaţa de capital. Este a noua ofertă de titluri de stat derulată de Ministerul Finanţelor la bursă în ultimii trei ani.

Sursă foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Ministrul Grindeanu nu este de acord cu creşterea indemnizaţiei pentru demnitari

O.D.Politică / 23 septembrie 2022

Creşterea indemnizaţiilor pentru demnitari a picat foarte prost pe fondul îndemnurilor, repetate, ale autorităţilor către populaţie la restrângerea cheltuielilor. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (PSD), a declarat că nu este de acord cu decizia colegilor săi senatori de a majora indemnizaţiile parlamentarilor şi primarilor şi şi-a exprimat speranţa că a fost "o greşeală".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 23 Septembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 23 Septembrie 2022

Macroeconomie / 23 septembrie 2022

Volumul vânzărilor retail din Polonia şi-a accelerat creşterea anuală în august 2022, până la 4,2%, de la 2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1%, după un avans de 2% în luna anterioară.

Indicii mai fac un pas în spate

BVB Indicii mai fac un pas în spate

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 23 septembrie 2022

Creşteri de dobânzi în Statele Unite, Elveţia şi Anglia Tranzacţie "deal" cu 1,36% din Evergent Investments  

Majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în şedinţa de tranzacţionare de ieri, într-un context...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo