UEFA nu oferă nicio speranţă Rusiei

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 23 septembrie 2022

Sursă foto: Facebook / UEFA Champions League

Sursă foto: Facebook / UEFA Champions League

Şansele ca echipele din Rusia să revină în arenele internaţionale sunt nule atât timp cât războiul va continua. Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, speră că invazia Rusiei din Ucraina se va încheia curând pentru ca naţionala rusă să poată participe la competiţiile europene, dar până atunci va rămâne în aplicare decizia excluderii acesteia. Potrivit şefului UEFA: "Nu este o decizie luată azi. Decizia pentru naţionala şi cluburile Rusiei cu privire la suspendarea lor a fost o decizie până la noi ordine. Aceasta înseamnă că monitorizăm situaţia şi, până când vom hotărî altfel, această decizie va rămâne valabilă. Deci nu trebuie să luăm o decizie de fiecare dată când apare o altă competiţie. Cu toţii sperăm că războiul se va încheia cât mai curând posibil pentru ca naţionala să poată participa la competiţia noastră. Dar, dată fiind situaţia, nici măcar nu putem discuta. Este un amestec de politică şi sport. Nu pot să spun nimic şi să decid asupra faptului că dacă se va semna un acord, vor putea concura. Ceea ce putem face este să pledăm pentru pace şi sperăm că războiul se va termina curând, după care vom decide ce facem".

Căpitanul naţionalei Ucrainei, Andrei Iarmolenko, a făcut un apel ca Rusia să fie "izolată total" din sportul profesionist, el precizând că este vorba de "o ţară de terorişti": "Gândurile mele sunt simple. Fotbalul rus, sportul rus trebuie izolat total. Aceasta este o ţară de terorişti, o ţară care ucide ucraineni, care ucide copii ucraineni. Nu putem să vorbim simplu despre sport când se întâmplă aşa ceva. Nu îi putem permite Rusiei să participe la vreo competiţie atâta timp cât armata sa ucide civili în Ucraina. Poziţia naţionalei Ucrainei este una: Rusia trebuie să fie interzisă peste tot".

Rusia are interdicţie de participare la competiţiile UEFA şi FIFA. Tragerea la sorţi a Campionatului European din 2024 va avea loc la 9 octombrie, iar Rusia nu va fi inclusă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb