Şeful Parlamentului rus îndeamnă deputaţii să participe la război

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 septembrie 2022

Şeful Parlamentului rus îndeamnă deputaţii să participe la război

Volodimir Zelenski: "Rusia nu este interesată de pace"

Liderul parlamentar rus Viaceslav Volodin i-a chemat pe deputaţii Dumei să ia parte la războiul din Ucraina, în urma ordinului de mobilizare parţială lansat miercuri, relatează DPA.

"Cei care îndeplinesc cerinţele mobilizării parţiale ar trebui să ajute cu participarea lor la operaţiunea militară specială", a declarat şeful Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului) pe canalul său de Telegram, menţionând: ""Nu există protecţie pentru deputaţi".

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat miercuri o mobilizare parţială în care sunt chemaţi 300.000 de rezervişti cu experienţă de luptă. Şeful Parlamentului a reacţionat la punctul de vedere, care nu este neobişnuit în cercurile parlamentare, că apelul lui Putin pentru apărarea naţională nu li se aplică.

Un parlamentar, de exemplu, a spus că este nevoie de el în ţară. În acelaşi timp, Volodin a lăudat faptul că există parlamentari deja desfăşuraţi în regiunea ocupată Donbas din estul Ucrainei.

Potrivit acestuia, numai rezerviştii cu experienţă de luptă şi pregătire militară specială sunt chemaţi, notează Agerpres.

Omul de încredere al lui Putin a recunoscut, de asemenea, că "apar întrebări care îngrijorează cetăţenii" ruşi în urma unor proteste în stradă şi informaţii despre exodul în masă al tinerilor ruşi din ţară. Volodin a declarat că trupele ruse din Ucraina luptă împotriva "forţelor NATO".

"În Ucraina există instructori NATO, mercenari din ţările NATO, tehnologie, arme şi muniţie NATO", a spus Volodin, adăugând că sunt 1.000 de kilometri de linie de front de apărat.

Volodimir Zelenski: " Ucraina vrea pace. Europa vrea pace. Lumea vrea pace. Am văzut cine este singurul care vrea război"

Rusia nu este în mod serios interesată de negocieri de pace, ea se teme de negocieri reale cu Ucraina şi nu doreşte să îndeplinească niciun fel de obligaţii internaţionale, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-un discurs susţinut miercuri prin videoconferinţă în cadrul sesiunii anuale a Adunării Generale a ONU, potrivit DPA şi Ukrinform.

"Ucraina vrea pace. Europa vrea pace. Lumea vrea pace. Şi am văzut cine este singurul care vrea război", a declarat Zelenski, făcând apel la comunitatea internaţională să pedepsească Rusia pentru "crimele de agresiune împotriva statului" ucrainean.

"Ei (ruşii) vorbesc de negocieri, dar anunţă o mobilizare militară. Ei vorbesc de negocieri, dar anunţă pseudoreferendumuri în teritoriile ocupate ale Ucrainei", a afirmat Zelenski, subliniind: "Rusia se teme de negocieri reale şi nu doreşte să îndeplinească în mod onest nicio obligaţie internaţională. Ea minte pe toată lumea, aşa cum este tipic pentru agresori şi terorişti. Chiar şi acum, când vorbeşte despre negocieri, Rusia vrea doar să-şi mascheze retragerea. Rusia vrea război. Moscova doreşte să treacă de iarnă pe teritoriul ocupat al Ucrainei pentru a-şi pregăti forţele în vederea unei noi ofensive, dar deja la o «nouă scară» sau cel puţin să-şi pregătească fortificaţii în teritoriile ocupate ucrainene, în timp ce mobilizează mai multe trupe în ţară, în cel mai mare conflict din Europa după cel de-al Doilea Război Mondial. Omenirea şi dreptul internaţional sunt mai puternice decât un stat terorist. Rusia va fi forţată să oprească acest război, în cele din urmă".

Preşedintele ucrainean a declarat că formula sa de pace pentru a pune capăt războiului vizează "pedepsirea pentru crimele comise, protejarea vieţii, restabilirea securităţii şi a integrităţii teritoriale, garantarea securităţii" Ucrainei, conform Agerpres.

"Pedeapsă pentru crima de agresiune. Pedeapsă pentru încălcarea frontierelor şi a integrităţii teritoriale. Pedeapsă care trebuie aplicată până când frontierele recunoscute internaţional ale Ucrainei nu sunt restabilite", a spus liderul de la Kiev.

Ucraina a cerut ONU să pedepsească Rusia pentru invazia sa şi să-i retragă dreptul de veto în Consiliul de Securitate.

Dmitri Medvedev: "Noile regiuni ucrainene anexate ar putea fi apărate cu arme nucleare strategice"

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a declarat ieri că toate armele din arsenalul Moscovei, inclusiv cele nucleare strategice, ar putea fi folosite pentru a apăra teritoriile încorporate de Rusia de la Ucraina, relatează Reuters.

Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei, a declarat că referendumurile organizate de responsabili proruşi numiţi de Moscova şi autorităţile separatiste în mari zone ale teritoriului ucrainean ocupat de ruşi vor avea loc şi că "nu există cale de întoarcere".

"Republicile din Donbas (Doneţk şi Lugansk) şi alte teritorii vor fi primite în Rusia", a spus Medvedev, adăugând că apărarea tuturor teritoriilor va fi consolidată semnificativ de către forţele armate ruse. "Rusia a anunţat că nu doar capacităţile mobilizate, ci şi orice arme ruseşti, inclusiv arme nucleare strategice şi arme bazate pe noi principii, ar putea fi folosite pentru o astfel de protecţie", a spus Medvedev.

Referendumurile care urmează să aiba loc începând de astăzi în teritorii aflate sub controlul ruşilor în regiunile Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie din Ucraina, precum şi într-o zonă a regiunii Nikolaev (Mikolaiv) se aşteaptă în mare măsură să producă rezultate care să susţină în mod covârşitor aderarea la Rusia, conform Agerpres.

Dacă vor fi admise în componenţa Federaţiei Ruse, teritoriile ucrainene ocupate - unde contraofensiva ucraineană s-a accelerat în ultimele săptămâni - vor avea dreptul, conform doctrinei nucleare a Moscovei, să intre sub umbrela nucleară rusă.

OSCE denunţă un climat "de teamă şi intimidare" în Rusia

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) trage un semnal de alarmă într-un raport publicat ieri cu privire la intensificarea represiunii în Rusia după invazia în Ucraina, cu scopul de a-i face pe opozanţi să tacă sau să fugă din ţară, relatează France Presse, conform Agerpres.

"Represiunea s-a accentuat progresiv din 2012 şi a atins punctul său culminant cu legile adoptate după începerea războiului", potrivit acestui document de peste 120 de pagini, care evocă "un climat de teamă şi intimidare".

Difuzarea de "informaţii false" despre forţele armate ruse este de acum pasibilă la 15 ani de închisoare.

Acest arsenal juridic are ca efect să determine organizaţiile neguvernamentale, militanţii, apărătorii drepturilor omului, avocaţii şi jurnaliştii "să-şi reducă sau să-şi abandoneze activităţile, ba chiar să-şi părăsească ţara", se menţionează în raportul OSCE.

Raportul este al treilea făcut public de OSCE de la începerea conflictului în Ucraina.

Un responsabil prorus numit de Moscova în administraţia din regiunea Zaporojie (sudul Ucrainei) a declarat ieri că trupele ucrainene trebuie să părăsească imediat regiunea, în mare parte controlată de forţele ruse, întrucât, în caz contrar, după desfăşurarea referendumului de alipire la Rusia vor fi considerate drept "ocupante", relatează mediile de stat ruse, conform Agerpres.

Armata rusă controlează în prezent 73% din teritoriul regiunii Zaporojie, restul de 27%, inclusiv centrul regional Zaporojie, se află sub controlul puterii de la Kiev, indică agenţia de presă de stat rusă RIA Novosti.

----------------------------------------

Marea Britanie se îndoieşte de capacitatea Rusiei de a implementa mobilizarea parţială ordonată a 300.000 de rezervişti pentru războiul împotriva Ucrainei, informează DPA.

"Este probabil ca Rusia să se lupte cu provocările logistice şi administrative chiar şi pentru a aduna personalul de 300.000", a consemnat Ministerul Apărării de la Londra în actualizarea sa zilnică a informaţiilor din război.

Ministerul britanic, care consideră că "este puţin probabil ca multe dintre aceste trupe să fie efectiv gata de luptă luni de zile", a adăugat că vede mobilizarea parţială ca un semn al slăbiciunii Rusiei, potrivit Agerpres.

"Acţiunea este efectiv o recunoaştere că Rusia şi-a epuizat rezerva de voluntari dispuşi să lupte în Ucraina", a menţionat ministerul britanic, adăugând: "Chiar şi această mobilizare limitată este probabil să fie foarte nepopulară în părţi ale populaţiei ruse. Putin acceptă un risc politic considerabil în speranţa de a genera o putere de luptă atât de necesară".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dacă ,în Romania, s-ar decreta mobilizarea și eu ca cetățean nu aș fi informat corect câți dintre copiii "specialilor " ar merge efectiv pe front, nu doar mobilizați cu mine ar avea probleme ! Apoi, vreau sa-i văd pe marii " patrioți " pe front!

    Până atunci Doamne ferește de război! 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb