MINISTRUL MUNCII, DESPRE PROTESTUL DE LA SIMULAREA EVALUĂRII NAŢIONALE: "Liderii de sindicat s-au angajat scris că nu vor declanşa niciun conflict de muncă"

D.I.
Politică / 19 martie 2018

Lia Olguţa Vasilescu (Sursa foto: Twitter)

Lia Olguţa Vasilescu (Sursa foto: Twitter)

Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu a declarat, ieri seară, că protestul profesorilor din 5 martie, când a avut loc simularea examenului de evaluare naţională, a fost ilegal, întrucât liderii de sindicate s-au angajat în scris că nu vor declanşa niciun conflict de muncă în perioada în care se negociază contractul colectiv de muncă, informează News.ro.

Ministrul a adăugat că profesorii au anunţat târziu decizia de a face grevă şi nu a mai fost timp pentru găsirea altor profesori care să fie trimişi în şcoli pentru supraveghere.

Prezentă într-o emisiune la postul România TV, Lia Olguţa Vasilescu a afirmat: "În perioada când se negociază contractul colectiv de muncă, liderii de sindicat s-au angajat scris că nu vor declanşa niciun conflict de muncă. La ora 17.00 vineri este anunţat Ministerul Educaţiei că se intră în grevă generală de către FSLI, se blochează examenele naţionale, iar luni s-au trezit unele şcoli fără profesori la catedră. Foarte puţini, este adevărat, dar gândiţi-vă că sunt nişte copii în această ţară care suferă pentru că trebuie să reia acest examen. S-au pregătit, emoţii... (...) Au anunţat Inspectoratul Şcolar sau ministerul când nu mai era nimeni, iar luni dimineaţă nu s-au putut trimite alţi profesori. Ok, ai intrat în grevă, boicotezi, dar nu se poate să nu anunţi, să nu avertizezi"

Întrebată despre o eventuală sancţionare a acestor profesori, Olguţa Vasilescu a spus că nu ştie ce decizie va lua ministrul Educaţiei în această privinţă, însă are toate prerogativele legale ca să îi sancţioneze disciplinar.

Ministrul a discutat şi despre creşterile salariale din sistemul de învăţământ, precizând în acest sens_ "De la data de 1 martie, la profesori au crescut salariile cu 20 la sută. (...) Profesor cu studii superioare debutant, sub doi ani - în decembrie 2016 avea 1.057 de lei net, iar în ianuarie 2018 avea 2.098 de lei. E o creştere dublă. Profesor studii superioare gradul doi, între 18 şi 22 de ani vechime, de la 1.854 de lei în decembrie 2016, la 2.345 de lei ianuarie 2018. Profesor învăţământ primar studii superioare gradul întâi 2.994 de lei la 4.465 în ianuarie 2018. La universitar, 6.302 la 7.051 în ianuarie 2018. Eu zic că sunt creşteri".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb