MINISTRUL PROPUS AL FINANŢELOR: "Situaţia economică a ţării nu necesită un ajutor financiar din partea FMI"

Ziarul BURSA #Politică / 17 noiembrie 2015

"Situaţia economică a ţării nu necesită un ajutor financiar din partea FMI"

Situaţia economică a României nu necesită în acest moment un ajutor financiar din partea Fondului Monetar Internaţional (FMI), în condiţiile în care instituţia oferă asistenţă tehnică şi sprijin financiar în special ţărilor aflate în situaţie economică dificilă, iar după cum am agreat cu toţii, nu mai este cazul României, a declarat ieri ministrul propus pentru portofoliul Finanţelor, Anca Dragu Paliu, în cadrul audierilor în comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament.

Domnia sa aprecizat: "Cred că situaţia economică a României în acest moment nu necesită un ajutor financiar din partea Fondului Monetar Internaţional. FMI oferă asistenţă tehnică şi sprijin financiar în special ţărilor aflate în situaţie economică dificilă. După cum am agreat cu toţii aici, nu mai este cazul României. FMI nu are un instrument care să ne intereseze în acest moment, să fie conform nevoilor noastre. În acest moment avem nevoie de un plan serios de reforme, avem nevoie de aceste măsuri care să asigure continuarea creşterii economice şi punerea acestei creşteri pe baze sustenabile. De aceea cred că un acord cu FMI ar fi specific altei economii, nu economiei româneşti".

Aceasta consideră că România nu are nevoie de un acord preventiv cu FMI. "România nu cred că are nevoie de un acord preventiv cu FMI. Rolul FMI nu este de a acorda aceste tipuri de împrumut preventiv, ci de a face programe în situaţii dificile, de recesiune economică", a mai spus ministrul propus pentru portofoliul Finanţelor.

Anca Dana Dragu Paliu, propusă pentru funcţia de ministru al Finanţelor Publice, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

"Finalizarea bugetului şi creşterea gradului de conformare voluntară, printre priorităţi"

Finalizarea bugetului, creşterea potenţialului economiei româneşti, stimularea investiţiilor publice, dar şi o creştere a colectării veniturilor prin accelerarea procesului de informatizare şi sporirea gradului de conformare voluntară sunt obiective anunţate ieri de ministrul propus pentru portofoliul Finanţelor, Anca Dragu Paliu, în cadrul audierilor în comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament.

Domnia sa a precizat: "Intenţionez să folosesc politica fiscal-bugetară ca instrument de creştere economică. Asta înseamnă că trebuie să avem o folosire judicioasă a resurselor puse la dispoziţie, iar măsurile pe care noi le implementăm în economie, să nu fie măsuri care să bulverseze economia, ci să o stimuleze. În acest sens, priorităţile pe care le am în vedere pentru perioada imediat următoare, dar şi pe perioada mandatului sunt: finalizarea bugetului, asigurarea predictibilităţii fiscale. Acesta este un concept, o prioritate la care ţin foarte mult. Ea va asigura o creştere a încrederii în economia românească, va determina pe investitorii autohtoni şi străini să continue investiţiile în economia românească, astfel încât să putem ajunge la acest deziderat de creştere a potenţialului economiei româneşti".

Potrivit acesteia, un alt obiectiv este stimularea investiţiilor publice într-un context internaţional dificil, în care încrederea investitorilor este în scădere: "Pentru stimularea investiţiilor publice consider că este necesar să facem o prioritizare a tuturor proiectelor de investiţii şi să asigurăm o bugetare multianuală a acestor proiecte. O altă prioritate pentru mandatul meu este creşterea colectării veniturilor publice. Ceea ce se poate face aici este demararea sau accelerarea procesului de informatizare, astfel încât să avem o viziune mai bună asupra acestui proces".

Potrivit acesteia, primordială este creşterea gradului de conformare voluntară. "Cred că acest lucru este posibil prin plasarea contribuabilului în centrul sistemului. Şi eu sunt contribuabil şi ştiu cât de greu este să plăteşti taxe la ghişeu", a mai spus Anca Dragu Paliu.

La audieri, ministrul propus pentru Finanţe a subliniat că a acceptat imediat propunerea primită datorită experienţei de aproape 20 de ani în România, în mare parte, experienţă care a făcut-o să cunoască foarte multe dintre aspectele şi provocările economiei noastre.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nuci pe vremea lui Boc nu necesita si totusi am luat cele 20 de miliarde... Ca doar nu era sa ramana fara dobanda la FMI....

    1. Vorbeste frumos ,este curajoasa.O sa aiba probleme cu mama Omida(I SARESCU)care e in mare amor cuFMI-ul De aceea trebuia sa plece si Ponta Dadea buna ziua la gaste.si ar fi putut ajunge cocosat, la cate temenele facea FMI-ului.,ambasadorilor care nu ne doresc in Schengen si mai ales unui amarat de secretar al ambasadei S.U.A.

    Diferenta mare sa vezi direct FMI, cand ma gandesc la madam usturoi ce venea din America sa impoziteze babele din piata dar nu vedea frauda de la loterie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb