Ministrul român al afacerilor externe a avut o întrevedere cu omologul său francez

Mina Irina
Politică / 10 iulie 2016

Ministrul român al afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut o întrevedere cu omologul său francez, Jean-Marc Ayrault, la Varşovia, cu ocazia Summitului NATO, prilej cu care cei doi au evocat evoluţia substanţială a relaţiei bilaterale şi au avut un schimb de opinii asupra principalelor subiecte aflate pe agenda europeană, cu accent pe Brexit şi relansarea proiectului european, având drept obiectiv o Uniune solidară şi adaptată, mai aproape de cetăţeni, potrivit unui comunicat.

În contextul strategic actual, în cadrul întâlnirii a fost evidenţiată importanţa deciziilor NATO de consolidare a flancului estic, precum şi atenţia sporită acordată de Alianţă regiunii Mării Negre.

În contextul Summit-ului, şeful diplomaţiei române a participat, în data de 8 iulie (vineri n.r.), la reuniunea Comisiei NATO-Georgia (NGC) în formatul miniştrilor afacerilor externe. "Evocând progresele constante şi semnificative înregistrate de Georgia în procesul de pregătire pentru aderarea la NATO, ministrul Lazăr Comănescu a reiterat, în intervenţia sa, sprijinul constant şi substanţial oferit de România avansării relaţiei NATO-Georgia. Pe acest fond, a evidenţiat susţinerea pentru implementarea Pachetului Substanţial de Măsuri adoptat la Summit-ul din 2014 şi a salutat noile măsuri de sprijin pentru Georgia adoptate de Alianţă la reuniunea de la Varşovia", se arată în comunicatul citat.

Tot vineri, Comănescu a participat la o întâlnire de lucru (dineu) a miniştrilor de externe NATO, dedicată, în principal, evoluţiilor din vecinătatea Alianţei. La dineu au fost invitaţi Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, precum şi miniştrii de externe din statele partenere cu oportunităţi sporite în relaţia cu NATO (Enhanced Opportunities Partners/EOP) - Australia, Georgia, Finlanda, Iordania şi Suedia.

"În intervenţia sa, ministrul Lazăr Comănescu a evidenţiat importanţa unui nivel de interacţiune crescută între NATO, UE şi partenerii regionali pentru obţinerea unui climat stabil, de durată, în vecinătatea Alianţei şi dincolo de aceasta", precizează sursa citată.

În marja Summit-ului, şeful diplomaţiei române a mai avut scurte întrevederi cu omologii din Turcia, Slovacia, Canada şi Iordania, precum şi cu Înaltul Reprezentant al UE, Federica Mogherini, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb