Ministrul Vasile Cepoi cercetat de ANI pentru deturnare de fonduri europene

F. A.
Anticorupţie / 25 septembrie 2012

Ministrul Vasile Cepoi cercetat de ANI pentru deturnare de fonduri europene

UPDATE 15.10 > Ministrul Sănătăţii spune că va pleca din funcţie doar dacă îi va cere acest lucru premierul Victor Ponta.

"Dacă premierul îmi va cere să-mi dau demisia, atunci sigur voi respecta această solicitare, dacă nu, eu nu voi pleca, nu vreau să fac jocul nimănui. Nu voi da satisfacţie nimănui", a spus ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, într-o declaraţie de presă făcută la sediul Ministerului Sănătăţii.

------------------------

UPDATE 14.03 > Vasile Astărăstoae: "Cepoi nu e în conflict de interese"

Preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae, spune că ministrul Sănătăţii nu se afla în conflict de interese şi că în toate documentele depuse la dosar de Cepoi, când a început proiectul, era precizată funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, relatează sursele de presă. Vasile Astărăstoae consideră că scandalul este creat "pentru a lovi în Guvernul Ponta".

"Era de aşteptat să apară acest scandal. ANI (Agenţia Naţională de Integritate, n. red.) se leagă de toată lumea. Ministrul Vasile Cepoi nu se află în conflict de interese atunci când a început proiectul. În toate actele depuse la proiect era precizată funcţia pe care el o îndeplinea, iar proiectul a fost aprobat. Nu s-a încălcat nicio regulă", a afirmat preşedintele Colegiului Medicilor.

Astărăstoae spune că aceeaşi problemă a avut-o şi Ecaterina Andronescu, care era rector, ministru şi manager de proiect, iar instanţa a decis că nu este vorba despre conflict de interese.

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, este acuzat de Agenţia Natională de Integritate (ANI) de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi de infracţiuni asimilate celor de corupţie, în calitate de fost director al Direcţiei de Sănatate Publică Iaşi.

------------------------

UPDATE 11.12 >Comunicat al Guvernului: Cepoi îşi poate pierde funcţia de ministru.

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, acuzaţiile care i se aduc lui Vasile Cepoi sunt "grave şi este absolută nevoie de clarificarea acestora în cel mai scurt timp", transmite biroul de presă al premierului.

"Domnul ministru se va prezenta la Parchetul General pentru a-şi prezenta punctul de vedere, în acest caz. Dacă se va ajunge la o decizie definitivă în acest caz, care să confirme acuzaţiile care au fost aduse în acest moment, domnul Vasile Cepoi îşi va pierde poziţia de ministru în Guvernul României", se menzionează în comunicat.

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi este cercetat de Agenţia Naţională pentru Integritate pentru abuz în serviciu şi folosirea de informaţii confidenţiale în interes personal, deturnare de fonduri europene şi conflict de interese, conform surselor de presă.

Potrivit ANI, în perioada martie 2009 - septembrie 2010, Cepoi, care ocupa atât funcţia de şef al DSP Iaşi cât şi cea de manager al unui proiect cu fonduri europen, a semnat un parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, unde era angajată soţia lui. În acest fel, ministrul şi soţia sa au obţinut peste 40.000 de euro.

"Prin semnarea Acordului de parteneriat şi angajarea DSP Iaşi ca partener în proiect, dl. Cepoi Vasile a intrat în posesia unor informaţii din interiorul instituţiei publice pe care le-a utilizat ulterior pentru obţinerea unor avantaje patrimoniale sub formă de remuneraţie, fiind angajaţi în proiect atât dumnealui, cât şi soţia", se arată în comunicatul ANI.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. avem banii pe finantarile europene blocati.

    Pai cum vine asta dl.Astărăstoae "rector, ministru şi manager de proiect" ?

    Desigur nu vedeti nici o legatura nu-i asa ? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb