Minuni: absenţa politicienilor de la TV şi laudele unui britanic

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Miscellanea / 8 mai 2013

Un domn, britanic, Jeremy Clarkson pe numele său a găsit de cuviinţă să spună câte ceva şi despre noi, profitând de vasta sa expertiză în materie de România: a condus câteva ore prin ţara noastră.

Un domn, britanic, Jeremy Clarkson pe numele său a găsit de cuviinţă să spună câte ceva şi despre noi, profitând de vasta sa expertiză în materie de România: a condus câteva ore prin ţara noastră.

Ultima săptămână a demonstrat că se poate trăi şi fără politicieni aflaţi non-stop în studiourile televiziunilor. Uşor, uşor, populaţia ar putea să înveţe să respire, să mănânce, să meargă şi fără sfaturile aleşilor. O adevărată minune. Ba mai mult, chiar ar putea să urmăreas-că şi altfel de programe TV. Au fost şi câteva mici excepţii, dar acestea nu fac decât să întărească o posibilă regulă. Salvarea micului autohton a permis câteva luări de poziţie de la cel mai înalt nivel. De asemenea nu se putea fără câteva ouă ciocnite în direct pe... facebook şi nu au lipsit nici tradiţionalele cadre cu politicieni pioşi aflaţi la ceas de taină în proximitatea bisericilor pentru a se lumina. În rest, linişte şi pace!

Acesta este doar un prim pas, executat cu graţie de electorat. Următorul ar trebui să fie făcut de reprezentanţii dregătoriilor statului. Există bănuială că ţara poate fi guvernată chiar din sediul Guvernului, fără să fie necesară prezenţa la absolut toate talk-show-urile a tot felul de reprezentanţi ai PSD, PNL, PDL, PC sau alte P. Cu siguranţă că va fi greu, e dificil ca o alianţă politică aflată la guvernare să reziste fără ca liderii să-şi mai transmită mesaje, de dragoste sau de ameninţare, prin intermediul televiziunilor de ştiri. E greu, dar nu imposibil.

O altă minune vine de peste mări şi ţări şi ne priveşte în mod direct. Un domn, britanic, Jeremy Clarkson pe numele său, specialist în motoare şi maşini, în fiare în general, a găsit de cuviinţă să spună câte ceva şi despre noi, profitând de vasta sa expertiză în materie de România: a condus câteva ore prin ţara noastră. Domnul mai sus menţionat a scris câte ceva de Iisus, înapoiere, de trocul cu gâşte şi lemne de foc şi de integrare europeană: "România este o ţară frumoasă. Dar găseşti localităţi pe care însuşi Iisus le-ar numi uşor înapoiate. Pentru ei nu ar fi o mutare de mii de kilometri, ci de mii de ani! (...) Le va fi greu să se integreze. Dacă vor încerca să-şi plătească cumpărăturile la magazin cu o gâscă şi câteva lemne de foc, cu siguranţă oamenii îi vor arăta cu degetul şi vor râde pe seama lor". S-au găsit câţiva patrioţi autohtoni să-l înjure. S-au grăbit. Politicienii, care din obişnuinţă vor mai reveni o perioadă prin studiourile TV, ar face bine să-l felicite şi să-i facă o ofertă. Cred că omul a vrut să ne laude dar nu a găsit cea mai bună caroserie pentru cuvintele sale. În mod cert, Uniunea Europeană nu are probleme financiare şi nici băncile nu se prăbuşesc din cauza celor care dau o gâscă pe doi saci cu porumb sau pe o pereche de blugi vestici sau o căruţă de lemne pe un purcel sau un telefon inteligent. Trăim într-o lume care riscă să se prăbuşească din cauza ultra-avansaţilor, nicidecum din pricina "înapoiaţilor" care de câteva mii de ani respectă nişte reguli de trai şi care niciodată nu consumă mai mult decât produc. Apropo de ofertă, în cazul în care mai multe fabrici de automobile ar da faliment iar benzina şi motorina ar deveni "specii" pe cale de dispariţie, celebrul realizator de emisiuni ar putea să vină în ţara noastră şi să producă un show despre cum se conduce o căruţă, cu unul, doi, trei sau chiar şase cai frumoşi! Va fi plătit în natură, pentru că la noi natura a fost şi este generoasă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb