Mircea Geoană, candidatul PSD

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 3 aprilie 2009

Mircea Geoană, candidatul PSD

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat a aprobat ieri, în unanimitate, recomandarea ca preşedintele formaţiunii, Mircea Geoană, să fie propus candidatul social-democraţilor pentru alegerile prezidenţiale într-un viitor congres extraordinar care va avea loc, cel mai probabil, în primăvara acestui an.

"Am decis convocarea unui Consiliu Naţional care să aibă ca scop pregătirea unui congres pentru desemnarea candidatului PSD la funcţia de preşedinte. Îmi face extrem de multă plăcere şi sunt onorat că astăzi există recomandarea ca preşedintele partidului să candideze pentru această funcţie importantă la conducerea României", a spus Mircea Geoană, la finalul reuniunii CExN. El a precizat că va propune Biroului Permanent Naţional al PSD organizarea Consiliului Naţional înaintea începerii campaniei electorale pentru alegerile euro­parlamentare, la începutul lunii mai.

Întrebat dacă vor exista şi alţi candidaţi, Geoană a răspuns că "lista este deschisă din punct de vedere teoretic".

"Dar cred că unanimitatea de astăzi (n.r. ieri) a clarificat lucrurile la PSD, mă pregătesc să candidez şi sunt convins că voi fi viitorul pre­şedinte al României, cu şansă şi cu puţin noroc de la Dumnezeu", a spus liderul PSD.

Întrebat dacă îşi va depune mandatul în cazul unui insucces, Mircea Geoană a replicat: "Problema este că voi câştiga şi să vedem pe cine punem la partid".

Comitetul Executiv Naţional a aprobat totodată completarea Biroului Permanent Naţional al partidului cu reprezentanţii din teritoriu care au obţinut cele mai bune scoruri la alegerile parlamentare. Începând de lunea viitoare, vor face parte din BPN preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, primarii de oraş şi de comună cu cel mai bun scor elec­toral.

Geoană: Lista PSDpentru europarlamentare, condusă de Adrian Severin

Lista candidaţilor social-democraţi la alegerile europarlamentare din luna iunie este deschisă de liderul europarlamentarilor PSD, Adrian Severin, a anunţat, ieri, preşedintele partidului, Mircea Geoană. Lista candidaţilor PSD, care a fost aprobată de Comitetul Executiv Naţional al PSD, conţine 46 de candidaţi, în primele şase locuri fiind, după Adrian Severin, preşedintele organizaţiei de femei a PSD, Rovana Plumb, fostul ministru al Apărării, Ioan Mircea Paşcu, europarlamentarii Adriana Ţicău şi Corina Creţu, Victor Boştinaru. Poziţia numărul opt de pe lista PSD este rezervată Partidului Conservator. "Această poziţie este rezervată partenerilor din PC cu precizarea că, din partea PES, avem o recomandare obligatorie ca aceia care ni se asociază să facă parte în mod explicit din grupul socialiştilor europeni, cu toate angajamentele de natură politică ce decurg", a precizat liderul PSD.

Pe locul nouă se află Cătălin Sorin Ivan, în timp ce locul zece este liber urmând să fie ocupat în 24 de ore, de către organizaţia Bucureşti-Ilfov. Pe locurile următoare se află europarlamentarul Viorica Dăncilă, Minodora Clivetti - prima persoană din România care a deţinut la Comisia Europeană preşedinţia unei comisii, Aristide Roibu, Viorel Marian Dragomir, Marius Oprescu, Alin Lucian Antochi.

"Este o listă care este completată până la poziţia 33, plus supleanţi, care reprezintă o ofertă extrem de serioasă şi de competentă. (...) Dorim să reconfirmăm că PSD este cel mai mare partid politic din România, obiectivul nostru fiind câştigarea alegerilor şi trimiterea unei echipe de profesionişti care să reprezinte România în zonele de influenţă ale Parlamentul European şi ale Comisiei Europene"", a spus Geoană. El a adăugat că, în condiţiile în care PSD va câştiga aceste alegeri pentru PE, şi funcţia de comisar al României ar trebui să-i revină unui social-democrat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Vrabia malai viseaza.... 

    1. Macar de-ar fi asa; dar viseaza nu vrabia ci Vrabioiul. Stiti ca vrabiile (vrabioii) sunt tare gurese; zarva mare, zarva mare.... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb