Mircea Geoană: "Eu văd în clipa de faţă o competiţie în turul 2 între mine, candidatul PSD şi candidatul USR"

S.B.
Internaţional / 14 septembrie

Mircea Geoană: "Eu văd în clipa de faţă o competiţie în turul 2 între mine, candidatul PSD şi candidatul USR"

Mircea Geoană, candidat independent pentru preşedinţia României, afirmă că nu are "nimic personal" cu ceilalţi candidaţi, însă se arată convins că niciunul dintre ei nu aduce "o schimbare bună" pentru ţară, informează news.ro.

Geoană este de părere că bătălia pentru intrarea în al doilea tur al scrutinului prezidenţiale se va da între el, candidaţii PSD şi USR. El spune că e "pentru prima dată nu este evident că cel care reprezintă astăzi PSD-ul ca şi candidat intră automat în turul doi"; spunând că "nu e garantat pentru nimeni" că va accede în al doilea tur de scrutin.

Mircea Geoană a fost întrebat, într-o emisiune televizată, cine sunt principalii săi contracandidaţi în cursa pentru alegerile prezidenţiale din acest an.

"Toţi şi niciunul. Mie mi se pare că, în clipa de faţă, această propunere, care este curajoasă şi nu e prima dată în viaţă când am curajul să merg pe o cale complicată şi riscantă - m-am bătut cu Ion Iliescu şi am câştigat preşedinţia PSD-ului într-un congres extrem de disputat, m-am bătut cu Băsescu care era preşedinte în funcţie şi care avea şi anumite metode şi instituţii care-l sprijineau - şi acum am curajul să spun (...) că este momentul să încercăm şi ceva diferit", a afirmat Mircea Geoană sâmbătă după amiază, la Digi 24.

El spune că nu are "nimic personal" cu ceilalţi candidaţi, însă se arată convins că niciunul dintre ei nu aduce "o schimbare bună" pentru ţară.

"Nu am nimica personal cu niciunul dintre candidaţi, doar cred că nu reprezintă o soluţie şi o schimbare bună şi utilă pentru România", adaugă el.

El a fost întrebat şi care sunt, în opinia sa, candidaţii care au şanse de a intra în al doilea tur de scrutin.

"Este o competiţie neobişnuită pentru alegerile prezidenţiale din ultimii 35 de ani. Totdeauna a fost cineva din partea stângă, cineva din partea dreaptă, de obicei partea dreaptă câştiga în turul doi. (...) Cred că bătălia pentru turul doi va fi o bătălie între... cred că există o competiţie reală între doamna Lasconi şi domnul Ciolacu, pentru locul doi, evident şi pentru mine, pentru că sunt limitări legate de lipsa de structură politică, dar cred că ceea ce înseamnă mobilizarea voluntarilor şi a oamenilor mă vor duce în turul doi. Deci eu văd în clipa de faţă o competiţie pentru turul doi în trei: între mine, candidatul PSD şi candidatul USR. Se poate schimba campania e abia la început, se pot întâmpla multe lucruri", consideră Mircea Geoană.

El e de părere că accesul lui Marcel Ciolacu în al doilea tur al scrutinului prezidenţial nu este garantat.

"Pentru prima dată, asta e interesant, cu am condus PSD-ul, ştiu ce înseamnă forţa unui partid mare ca PSD-ul, pentru prima dată nu este evident că cel care reprezintă astăzi PSD-ul ca şi candidat intră automat în turul doi. Nu e garantat, nu e garantat pentru nimeni, nu e garantat nici pentru mine, hai să fim serioşi, chiar dacă sunt în faţă, asta nu înseamnă că e garantat. Va fi bătălie straşnică", mai este de părere Mircea Geoană.

Întrebat cu cine ar prefera să se confrunte în al doilea tur al prezidenţialelor, Geoană a răspuns: "Nu prefer pe nimeni (...) un pic mai comod e cu domnul Ciolacu, fie vorba între noi şi sondajele o arată. Cu doamna Lasconi va fi un pic mai competitiv dar cred că şi acolo, dacă intru în turul doi, cred că am prima şansă să câştig alegerile în 2024".

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Dacă omul ăsta câștiga alegerile ( Doamne ferește!) sunt sigur că va fi primul președinte care va intra la pușcărie ! N-are niciun respect față de lege!( vezi episoade cu Vanghelie, consum de băuturi alcoolice și urcat la volan, cumnat susținut la tot felul de faradelegi,plagiat pe față etc).

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Eu cred ca el va intra in competitie cu Regele Mihai.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb