Mircea Geoană nu vrea îngheţarea salariilor

F.A.
Macroeconomie / 29 ianuarie 2009

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, miercuri seară, în cadrul unei emisiuni televizate, că nu este de acord cu îngheţarea salariilor, deoarece această soluţie a fost adusă în discuţie ""în pripă"", fără ca opinia publică să fie pregătită.

""Mi se pare o abordare uşor îngustă. Este nediscutată, nu e pregătită opinia publică. (...) Nu se vine peste noapte şi se spune: ştiţi care este soluţia magică pentru economia românească? Să îngheţăm şase luni salariile şi pensiile. Nu e în regulă, eu nu sunt de acord cu această măsură, să fie extrem de clar"", a afirmat Geoană.

El a venit şi cu o soluţie - a sugerat miniştrilor social-democraţi să reducă unele cheltuieli din instituţiile pe care le conduc.

""Sunt, în schimb, de acord, şi i-am încurajat şi pe cei din Guvern, pe miniştrii noştri, spunându-le: uitaţi-vă la cheltuielile pe care le aveţi prin ministere, strângeţi de acolo, că este risipă, curge banul public"", a spus Mircea Geoană.

Preşedintele Senatului a mai afirmat că se pot reduce cheltuielile în sistemul public românesc şi a arătat că se pot obţine bani la buget doar prin cheltuirea mai eficientă a banului public.

""Este loc de economie. Părerea mea este că se pot strânge cel puţin 2 la sută din PIB, ceea ce înseamnă undeva spre 3 miliarde de euro, numai din economii, numai din a strânge puţin cureaua, numai prin a cheltui mai eficient banul public. Eu spun că asta se poate face fără să te atingi de salarii"", a precizat el.

Geoană a adăugat că se poate face economie şi în zona de investiţii în bunuri şi servicii.

""Nu mai cumpăraţi plasme, nu mai cumpăraţi cele mai bune maşini. Staţi măcar un an fără să cumpăraţi lucruri neesenţiale şi dirijaţi voi - autorităţi publice, centrale şi locale, ministere, agenţii, companii naţioanle, consilii judeţene, primării - toţi banii pe care îi aveţi către investiţii. Un podeţ la ţară, o canalizare, un proiect prin care se mişcă ceva"", a îndemnat Geoană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb