Mircea Geoană: Sunt tot mai convins că acest summit NATO nu a fost ultimul meu summit; în această poziţie, sigur, dar în altă poziţie, destul de posibil

A.F.
Politică / 16 iulie

Mircea Geoană: Sunt tot mai convins că acest summit NATO nu a fost ultimul meu summit; în această poziţie, sigur, dar în altă poziţie, destul de posibil

Mircea Geoană se arată convins că summit-ul NATO de la Washington, la care a participat în calitate de secretar general adjunct al NATO, va fi ultimul la care a luat parte în această calitate, dar nu şi ultimul summit al NATO la care participă. El afirmă că din "motive obiective" nu poate răspunde întrebărilor privind o eventuală candidatură a sa la preşedinţia României, conform news.ro.

"Pot să spun un singur lucru astăzi, că sunt tot mai convins de faptul că acest summit nu a fost ultimul meu summit şi în această poziţie, sigur, dar în altă poziţie, destul de posibil. De aceea, nu pot să dau un răspuns complet. Cred că e un răspuns suficient de clar. Dar nu am voie şi nu pot, moral, etic vorbind, profesional vorbind aici, să fac un anunţ atâta vreme cât sunt încă la NATO şi am spus acest lucru nu ca să mă eschivez de un răspuns, ci pentru că respect prea mut organizaţia pe care o servesc şi etica profesională pe care trebuie să o am", a afirmat Mircea Geoană într-un interviu acordat, la Washington, postului Antena 3.

El a spus că i se pare "curios" faptul că principalele partide din România nu au candidat anunţat pentru funcţia supremă în stat.

"Dacă la mine există o explicaţie obiectivă şi nu subiectivă, cred că acolo este o întrebare un pic mai profundă, care este motivul pentru care în buza alegerilor prezidenţiale, aproape... Eu am un răspuns şi nu vreau să pară nimic altceva decât situaţia faptului că într-o parte există probabil un calcul de risc politic major pe care cineva nu vrea să-şi asume şi cineva şi-ar dori să-şi asume, dar nu are voturile necesare. Este o situaţie cu totul inedită pentru democraţia noastră fragilă, fragilizată, de multe ori, şi din exterior şi din interior", a mai spus fostul preşedinte al PSD.

Geoană a subliniat că "trebuie rezolvată" succesiunea sa la conducerea NATO, după ce s-a decis cine îl va înlocui pe secretarul general în funcţie, Jens Stoltenberg.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Nu poate sa raspunda pentru ca intrebarea nu a fost pusa.. dar romanii stiu deja cu cine au de-a face.

    O falsa concurenta intre Geoana si Ciuca (dupa ideea sanatoasa ca nu conteaza cine iese) nu poate fi decat o alternativa respingatoare si urat mirositoare pentru simulacrul de democratie din Romania.

    La romani, candidatii nu-si anunta candidaturile in mijlocul romanilor ci la Washington. E sfidare absoluta ! 

    1. deacord!

      marea poarta s a mutat peste ocean,inainte duceam carutele cu galbeni mai aproape,acum,sunt camioane de aur daca punem la socoteala ca platim in avans 5 miliarde si primim vechiturile dupa vreo 3-4 ani! 

      himarsul e fumat,excaliburul e la fel de bun ca un obuz obisnuit dar de 1000 de ori mai scump,abramsul si bradley,ard frumost doar ca nu le sare turela,taxa de protectie e imensa ,am intrat sub umbrela dar ne costa lipitul umbrelei mai mult de caterva ori decat umbrela! 

      pe persoana fizica,insa ,eroii si ostasii Romaniei o duc f bine si asta ma linisteste! 

      DORMI LINISTIT

      Fmi si Nato vegheaza pt tine! 

    Mai..., Mircica, eu nu te vreau, indiferent in ce pozitie o sa fi.

    Ca vorba lui Iliescu.....  

    Din punctul meu de vedere e penibil ce s-a intamplat la Washington si va zic de ce: Cei trei muschetari - Iohannis, Ciuca si Geoana s-au dus acolo sa primeasca binecuvantarea si vada daca, asumandu-si chestii importante se pot lipi de ceva.

    Parteneru american le-a pus hartiile in fatza, le-au semnat, dupa care i-a trimis pe toti trei sa doarma sub scara laolalta cu slugile. 

    De aici frustrarea lu Iohannis (s-a suparat vacaru pe sat), care a vrut sa faca o ultim manevra, sa-l prezinte pe Ciuca, si nici asta nu i-a reusit. In fapt nu i-a bagat nimeni in seama pe acolo iar Iohannis nu s-a mai dus nici la dineu.. greseala grava in condtiile in care mai are niste dosare la sertar si trebuia sa pastreze niste aparente.

    In rezumat - vizita de la Washinton a fost de un penibil absolut  

    1. Parol domnule!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb