MISTERIOASE MIŞCĂRI ÎN PDL Fum fără foc, dar cu scântei

Ziarul BURSA #Politică / 28 martie 2012

Sorin Frunzăverde

Sorin Frunzăverde

Misterioase mişcări în teritoriu în Partidul Democrat Liberal au fost anunţate ieri, după ce presa a relatat luni că premierul Mihai Răzvan Ungureanu a părăsit supărat şedinţa coaliţiei şi a cerut miniştrilor Justiţiei şi Finanţelor, aflaţi la discuţii, să facă acelaşi lucru împreună cu el. Premierul a acuzat presiuni pentru bani, mai exact, liderii partidelor de la putere ameninţându-l că vor veni la vot în Parlament doar dacă Guvernul decide anumite alocări bugetare.

Ieri, preşedintele PNL Ca-raş-Severin Marcel Vela a declarat că prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde va candida din partea USL la şefia Consiliului Judeţean. Împreună cu el, se pare că ar pleca încă 42 de pri-mari.

Conducerea PDL s-a arătat nedumerită de acest anunţ, declarând că nu ştie nimic despre decizia lui Sorin Frunzăverde. La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL a anunţat că va susţine astăzi o conferinţă de presă şi că se va vedea atunci "despre ce este vorba".

Şi primarul municipiului Slatina Darius Vâlcov şi-a anunţat, ieri, demisia din PDL, susţinând că a făcut acest lucru demisionat întrucât Guvernul nu l-a sprijinit să ducă la bun sfârşit investiţiile importante din oraş, precum centura ocolitoare, Sala Polivalentă, bazinul olimpic şi nici lucrările la blocurile ANL şi la Palatul Copiilor.

De asemenea, conducerea PNL Vaslui a anunţat, tot ieri, că jumătate din actualii primari în funcţie ai PDL vor candida la alegerile locale din iunie pe listele USL din cauza nemulţumirilor pe care edilii democrat-liberali le-ar avea faţă de politica dusă de principalul partid de guvernământ. Şi PNL Ilfov a precizat ieri că trei consilieri judeţeni de la PDL, trei primari de comune aparţinând PDL şi UNPR şi mai mulţi consilieri locali şi-au afirmat dorinţa de a candida la următoarele alegeri locale din partea USL.

Potrivit televiziunii Antena 3, ieri, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a ameninţat cu demisia, spunând: "Faceţi ce vreau eu, pentru că eu sunt şeful guvernului. Dacă nu, vă căutaţi un alt prim-ministru".

La începutul săptămânii, Premierul Mihai Răzvan Ungureanu le-a spus liderilor coaliţiei că nu trebuie efectuate cheltuieli care nu se justifică şi că solicitările nu pot fi îndeplinite, dar liderii coaliţiei ar fi replicat că "pe vremea fostului Guvern se putea". Lista cu solicitări ar cuprinde în special alocări pentru localităţile aflate în circumscripţiile electorale în care au fost aleşi deputaţii şi senatorii partidelor aflate la putere.

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a ameninţat cu demisia, astăzi, în urma neînţelegerilor din şedinţa coaliţiei de guvernare.

Lăzăroiu, pe Facebook: Frunzăverde - un gunoi

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat, ieri, că nu a demisionat "de niciunde", menţionând că va susţine astăzi o conferinţă de presă şi că se va vedea atunci "despre ce este vorba". "Nu am demisionat de niciunde. Mâine (n.r. astăzi) voi ţine o conferinţă de presă, veţi vedea despre ce este vorba atunci", a declarat Sorin Frunzăverde, citat de Mediafax. Preşedintele PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, a declarat, ieri, că Sorin Frunzăverde va candida din partea USL la şefia Consiliului Judeţean. Marcel Vela a explicat că Frunzăverde va candida din partea USL, însă ca reprezentant al PNL.

Fostul consilier prezidenţial şi ministru Sebastian Lăzăroiu a spus ieri, pe pagina sa de Facebook, că Sorin Frunzăverde este "un gunoi". "Uneori îmi pare rău că n-am spus la timpul potrivit anumite lucruri despre anumiţi oameni. Frunzăverde - un gunoi. Dar înainte de congresul PDL am avertizat că e mai bine ca acei care au pierdut să nu ia nicio funcţie de conducere. Au preferat să negocieze", a scris Lăzăroiu, într-o pos-tare pe Facebook.

Preşedintele PNL Caraş-Severin a mai spus ieri că, "deocamdată", Frunzăverde nu s-a înscris în PNL. "Confirm candidatura - nu înscrierea, pentru că nu am procedat încă la aspectele tehnice - din partea USL, respectiv a PNL a lui Sorin Frunzăverde la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin", a declarat Marcel Vela.

Deputatul PDL, Rusu: Dacă va apărea o poziţie oficială de plecare a lui Frunzăverde la PNL, o voi urma

Deputatul PDL Valentin Rusu a declarat că, dacă va apărea o poziţie oficială a lui Sorin Frunzăverde prin care acesta să demisioneze din PDL şi să plece la PNL, el o va respecta şi o va "urma". Întrebat dacă va pleca la PNL în situaţia în care Sorin Frunzăverde va face acelaşi lucru, deputatul a răspuns afirmativ.

Primarul municipiului Slatina, Darius Vâlcov, demisionează din PDL şi îşi pierde mandatul

Primarul municipiului Slatina, Darius Vâlcov, şi-a anunţat, ieri, demisia din PDL, spunând că aceas-ta implică şi pierderea mandatului de primar, iar până în 10 iunie oraşul va fi administrat de unul dintre cei doi viceprimari. "În ceea ce priveşte viitorul meu politic, administrativ, încă nu am luat o hotărâre. Sper însă ca după o perioadă de reflecţie, în care voi asculta părerile şi sfaturile, dar şi reacţia slătinenilor mei, să iau o decizie. Un lucru vi-l pot spune cu certitudine: iubesc prea mult acest oraş pentru a renunţa să lupt pentru el", a spus Vâlcov.

Primarul susţine că a demisionat întrucât Guvernul nu l-a sprijinit să ducă la bun sfârşit investiţiile importante din oraş, precum centura ocolitoare, Sala Polivalentă, bazinul olimpic şi nici lucrările la blocurile ANL şi la Palatul Copiilor. Darius Vâlcov are 35 de ani şi se află la cel de-al doilea mandat de primar.

În octombrie 2011, Vâlcov spunea că nu va mai candida pentru un nou mandat de primar al Slatinei dacă nu vor fi începute lucrările la centura ocolitoare a oraşului, obiectiv pentru care i s-a promis în repetate rânduri sprijin de la Guvern. "Dacă centura la Slatina nu începe, eu nu candidez la primărie pentru ca îmi este ruşine, ca să fiu foarte cinstit. Sunt prea mulţi care şi-au dat cuvântul şi orice, numai de prost nu pot fi luat. Probabil voi candida la altceva, dar nu la primărie", spunea Vâlcov.

Mihaela Popa: Dacă este adevărat că Frunzăverde pleacă din PDL, Boc ar trebui să-şi dea demisia

Vicepreşedintele PDL Mihaela Popa susţine că în cazul plecării lui Sorin Frunzăverde şi a primarului din Slatina, Darius Vâlcov, din formaţiunea democrat-liberală, atunci liderul PDL Emil Boc ar trebui să-şi asume pierderile şi să-şi dea demisia de la conducerea partidului. Domnia sa a spus: "Eu nu am văzut nicio declaraţie a lui Frunzăverde privind plecarea sa din partid. Dacă însă este adevărat că pleacă atât el, alături de 42 de primari din judeţul Caraş Severin, cât şi primarul Slatinei, Darius Vâlcov, atunci Emil Boc ar trebui să-şi asume aceste pierderi şi să-şi dea demisia din fruntea PDL".

Ea a spus că Frunzăverde e "un personaj cu greutate" în PDL, fiind fondator al partidului şi omul care a dus formaţiunea în Partidul Popular European.

LA ÎNCHIDEREA EDIŢIEI

Frunzăverde: Voi deveni vicepreşedinte al PNL, aşa cum mi s-a propus

Sorin Frunzăverde a declarat, ieri, că va ocupa funcţia de vicepreşedinte al PNL. "Voi candida ca membru PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin, din partea USL. Aşa cum mi s-a propus astăzi (n.r. ieri), voi deveni vicepreşedinte al PNL. Nu poţi să candidezi pentru funcţia asta fără să fii membru PNL", a precizat Frunzăverde, citat de Mediafax. El a arătat că detalii va da miercuri, într-o conferinţă de presă, care va începe la ora 12.00. Întrebat care au fost motivele plecării sale din PDL, Sorin Frunzăverde a spus că motivele pot fi găsite în declaraţia lui 24 noiembrie 2010.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Se vede ca marinarul si-a luat mana de pe PDL, acesta a devenit un partid in deriva. Va avea soarta PNT-CD-ului, dupa disparitia lui Corneliu Coposu si dezertarea lui Emil Constantinescu.

    Oare toti politicienii sunt cu moral zero?Eu personal,l-am apreciat pe Frunzaverde ca fiind om integru.M-am inselat si cu asta;pricep caare si el probleme cu justitia,iar PNL-ul il protejeaza in cazul, foarte probabil,al castigarii alegerilor parlamentare.Doua lucruri se pot intampla:1)sa nu castige USl-ul(sa ne aducem aminte de alegerile prezidentiale din2004)si2)chiardaca castiga usl-ul,procurorii sa-si faca incontinuare treaba(meritul este al presedintelui Basescu si al apartenentei noastre la UE.Si,ar mai fi ceva:nu osa se inteleaga cu antonescu,asta are apucaturi dictatoriale nestapanite.

    1. Din banda de idioti nativ , clica securisto-comunista , din care face parte si basinescu , cei mai tolomaci , fecale ale umanitatii alcatuiesc "justitia" , infractori in robe , platiti cu salarii si pensii uriase , deasemeni cu mari avantaje materiale , tocmai pentru a apara furturile si nedreptatile bandei criminale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb