Mişu Negriţoiu, revocat de Parlament din funcţia de preşedinte al ASF

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 mai 2017

Mişu Negriţoiu

Mişu Negriţoiu

"Nu înţeleg care sunt motivele revocării", a declarat preşedintele ASF

Mişu Negriţoiu, ASF: "Orice hotărâre se va lua este ilegală şi contestabilă"

--------

Actualizare 14:00

Plenul reunit al Parlamentului l-a revocat astăzi pe Mişu Negriţoiu din funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) cu 238 de voturi "pentru" şi niciunul "împotrivă".

Senatorii şi deputaţii prezenţi la şedinţă au votat secret, cu buletine de vot, relatează News.ro.

Parlamentarii au vrut să îl schimbe pe Mişu Negriţoiu încă din octombrie anul trecut, când au întocmit un raport legat de modul în care Autoritatea a gestionat criza RCA.

(A.C.)

-------

Preşedintele Autorităţii Financiare (ASF), Mişu Negriţoiu, consideră posibila sa revocare din funcţie ca fiind ilegală, precizând că va acţiona în vederea demonstrării acestui fapt.

Parlamentul şi-a programat, astăzi, să supună la vot revocarea din funcţie a preşedintelui ASF, într-o şedinţă care va fi deschisă cu alocuţiunea lui Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.

Mişu Negriţoiu a spus ieri că se aşteaptă să fie demis, astăzi, deşi raportul comisiilor parlamentare pentru destituirea sa este făcut din octombrie, iar până acum, a fost salvat, de mai multe ori, de senatori şi deputaţi.

Preşedintele ASF a declarat: "Orice hotărâre se va lua şi nu am nicio îndoială că se va lua este ilegală şi contestabilă. Dacă cineva ar contesta-o la Curtea Constituţională sunt convins că, la o asemenea hotărâre nemotivată, ar fi infirmată. De altfel, nici nu ar fi prima. Toate hotărârile fostelor Comisii ale Parlamentului în legătură cu structura şi membrii Consiliului ASF, care au fost sesizate la Curtea Constituţională, au fost infirmate. Sunt altele care nu au fost sesizate la Curtea Constituţională şi funcţionează bine mersi. Au mai fost şi sunt asemenea situaţii. Nu m-ar mira ca nici în cazul meu să nu fie sesizată Curtea Constituţională şi hotărârea să rămână valabilă (...) Voi acţiona pe orice cale consider de cuviinţă ca să demonstrez că hotărârea este ilegală".

De asemenea, Mişu Negriţoiu a subliniat că nu cunoaşte motivele pentru care se cere revocarea sa de la conducerea ASF-ului.

"Nici astăzi nu înţeleg şi nu mi s-a adus la cunoştinţă care sunt motivele revocării", a spus domnia sa, adăugând: "Nu am avut nicio discuţie cu nicio comisie, cu niciun preşedinte de Cameră sau altceva ca să înţeleg ce mi se reproşează şi de ce sunt revocat. Am zis-o şi anul trecut şi o repet şi o spun şi acum, procedura de revocare (...) chiar nu respectă legea. Sunt câteva lucruri năstruşnice totuşi în această piaţă. Patronatele organizează mitinguri în locul sindicatelor, service-urile cer tarife mai mari la prime mai mici, iar politicienii nu-şi respectă propriile legi. Legea spune în mod clar în ce condiţii pot să fie revocaţi membrii consiliului. Şi spune că numai în acele condiţii care sunt la articolul 9 şi care spune că numai potrivit procedurii".

Dar, Mişu Negriţoiu a fost prezent, în Parlament, anul trecut, iar parlamentarii i-au comunicat, în direct, nemulţumirile.

Mişu Negriţoiu apreciază că şi-a îndeplinit misiunea pe care a avut-o la conducerea ASF, subliniind că a venit cu o misiune clară şi un sprijin politic clar, dar, dintre politicienii care l-au sprijinit la investitură doar preşedintele Senatului (Călin Popescu Tăriceanu) se mai află în funcţie. De asemenea, acesta este de părere că a generat animozităţi, prin noul sistem de recrutare introdus la ASF, de la cei peste 150 de oameni care au plecat de la autoritate, cele peste 20 de persoane care voiau salarii compensatorii, de la companiile de asigurări ce au intrat în faliment, etc.

Domnia sa a mai precizat că "preferă să fie scos de polticieni de la conducerea ASF, decât să fie scos de DNA", apreciind că probabil va fi demis.

În data de 27 aprilie, Liviu Dragnea a declarat că s-a înţeles cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, asupra demiterii lui Mişu Negriţoiu de la conducerea ASF, deoarece aceasta este o instituţie importantă care nu trebuie să funcţioneze ca şi cum ar fi "moşia" unuia sau unora.

Ieri, Liviu Dragnea şi-a exprimat nemulţumirea în legătură cu neîntrunirea cvorumului la şedinţa comună de marţi, în care, printre altele, trebuia supusă la vot demiterea lui Mişu Negriţoiu de la conducerea ASF. Liderul PSD a adăugat că a sunat personal fiecare senator pentru a se asigura că la şedinţa de joi vor fi cât mai puţini absenţi, în vederea întrunirii cvorumului.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Cum tupeul face casa buna cu sfidarea unui număr extrem de mare de romani, nemulțumiți de activitatea lui,nu ma mir ca parlamentarii care l-au numit și îl pot revoca sa nu o facă.Iar asta e o caracteristica a celor care nu își asuma nimic. Cred ca nici faptul ca exista...

    1. Cata superficialitate ai! Citeste, informeaza-te inainte sa comentezi. MN este demis ca a facut ce trebuia sa faca Toncescu÷ curatenie in piata asigurarilor. Astra practica preturi mici ca sa atraga toti clientii dar nu platea despagubiri! .e o piata libera nu poate statul sa stabileasca pret. Vedeti mafia din service-uri auto .

      Profundele peste 15000 de reclamații la asf pentru piata asigurărilor inseamna curatenie?

      Inseamna o mare mizerie

    Acest personaj a considerat piata asigurarilor piata lui, urma piata de capital, dupa cum a spus... asta dupa ce a aranjat asf ca pe propriul srl... pentru asigurari si pentru asf ca institutie e cam tarzie demiterea, poate mai salveaza restul...

    Revocarea se poate face si fara motiv, doar ca trebuie respectate drepturile asociate codului muncii. Altfel va fi foarte scumpa aceasta revocare. Dar ce mai conteaza? In alta ordine de idei, hai sa vedem ce va face urmatorul, oricine va fi acela! Atunci sa vorbim. Altfel, e doar o reglare de conturi politica.

    1. Stai linistit, Negritoiu nu e lacom si are demnitate. Nu va lua bani nemunciti de la Asf cum au luat ceilalti fosti. Isi va apara doar onoarea si reputatia.

      Da, e plin de calități acest domn care si-a in casat prima de pensionare uitând să plece în pensie

      Esti pe dinafara. Il confunzi cu Isarescu. Negritoiu nu a luat prima de pensionare.

    In sfarsit,s-a intamplat! Dar,acest lucru nu rezolva problemele de la ASF.

    1. Solutia ar fi reducerea salariilor nesimtite.Asa vor pleca pilosii si rubedeniile.

    A fost dat afara si nu a rezolvat praduirea investitorilor de la Harinvest!

    1. Le rezolva Ursache si Sava! Ei sint profi!

    BVB FURA RUFELE MURDARE ALE COMPANIILOR LISTATE SI LE ARATA IN VAZUL LUMII FARA CA ACESTEA SA STIE. IN LOC SA REDUCA COMISIOANELE, LE CRESTE. IN LOC SA INSTRUIASCA EMITENTII, BURSA II FACE DE RAS

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb