Modelul EFQM de excelenţă în afaceri, promovat de CCIB

D.V.
Comunicate de presă / 21 iunie 2019

Modelul EFQM de excelenţă în afaceri, promovat de CCIB

În prezent, competiţia este foarte puternică pe piaţă, sub influenţa fenomenului globalizării, dar şi a efectelor celei de a patra revoluţii industriale, care generează modificări la nivel exponenţial în aproape toate sectoarele industriale, din fiecare ţară. Aceste transformări la nivelul sistemelor de producţie, al managementului, dar şi al modului de guvernare necesită acordarea unei atenţii deosebite competitivităţii şi modalităţilor de creştere a acesteia. Este unul dintre motivele pentru care la Palatul CCIB a avut loc conferinţa "Excelenţa în afaceri. Modelul EFQM - soluţie pentru creşterea competitivităţii".

Evenimentul a fost organizat sub auspiciile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene de către Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, în colaborare cu EFQM (the European Foundation for Quality Management) şi JASPERS. EFQM este o fundaţie non-profit, cu sediul la Bruxelles, care a contribuit la implementarea Modelului de excelenţă în peste 30.000 de organizaţii din UE şi alte ţări din lume. JASPERS este un parteneriat de asistenţă între Comisia Europeană, BEI şi BERD, care oferă consultanţă independentă ţărilor beneficiare pentru a le ajuta să pregătească proiecte majore de înaltă calitate, care urmează să fie cofinanţate din Fondul european de dezvoltare regională şi din Fondul de coeziune.

"Sunt extrem de onorat să avem astăzi alături de noi pe ASR Principesa Maria a României. Prezenţa Alteţei Sale Regale este cu atât mai importantă cu cât CCIB ar dori să pună sub Înaltul Patronaj al Casei Regale a României decernarea anuală a Premiului de Excelenţă în Afaceri", a subliniat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu.

Evenimentul a fost susţinut de specialişti EFQM, JASPERS, dar şi de profesionişti din Slovenia şi România. Conferinţa s-a adresat organizaţiilor interesate să se dezvolte şi să-şi îmbunătăţească performanţele şi calitatea produselor şi serviciilor: companiilor din toate domeniile de activitate, spitalelor şi reţelelor medicale, instituţiilor de învăţământ, fundaţiilor, asociaţiilor, camerelor de comerţ, dar şi organismelor specializate în certificarea sistemelor de management şi acreditarea organismelor de certificare şi instituţiilor guvernamentale cu atribuţii în creşterea competitivităţii.

Participanţii au avut oportunitatea de a afla de la Gianluca Mule, director operaţional în cadrul EFQM, informaţii interesante şi utile despre modelul de excelenţă EFQM, ca instrument de evaluare şi creştere a performanţelor şi competitivităţii companiilor şi organizaţiilor. Astfel, Gianluca Mule a arătat cum, prin aplicarea acestui model, companiile şi organizaţiile pot să-şi identifice punctele tari, dar şi zonele în care ar trebui să aducă îmbunătăţiri, pentru a-şi consolida poziţia pe piaţă. În a partea a doua a expunerii sale, Gianluca Mule a adus în faţa participanţilor câteva exemple de bune practici, din diverse domenii de activitate, care au evidenţiat cum funcţionează modelul EFQM.

O prezentare foarte bine primită de public a fost cea a lui Antonio Almagro, director în cadrul JASPERS, care a vorbit despre serviciile oferite de această instituţie, punctând faptul că din 2007, peste 650 de proiecte au beneficiat de suportul JASPERS. Valoarea totală a acestora s-a cifrat la 120 mld euro, din care granturile din fondurile UE au atins 68 mld. euro. Oficialul JASPERS a vorbit, de asemenea, despre paşii parcurşi de organizaţia sa în implementarea modelului de excelenţă şi despre impactul pozitiv asupra activităţii instituţiei.

Un abordare interesantă a oferit şi Irena Meterc, şef Departament în cadrul Agenţiei Publice pentru Internationalizarea Antreprenoriatului, Investiţii Străine si Tehnologie - SPIRIT, din Slovenia care a prezentat pilonii strategiei de excelenţă în afaceri pentru perioada 2019-2030 a Guvernului ţării sale, construită pornind de la premisa că doar un sector public excelent poate acorda sprijin unor organizaţii excelente.

Schimbând unghiul, prof. dr. Ion Hohan, vicepreşedinte CCIB, preşedintele Secţiunii Servicii a Camerei bucureştene şi evaluator EFQM, a vorbit despre contribuţia organizaţiei noastre la promovarea şi implementarea modelului EFQM de excelenţă în afaceri, precum şi despre avantajele competitive pentru companiile certificate. Potrivit prof. dr. Ion Hohan, organizaţiile care au implementat modelul de excelenţă au înregistrat, în medie, creşteri ale cifrei de afaceri cu 77% mai mari decât companiile din acelaşi domeniu industrial, valoarea de piaţă a acestora fiind cu 36% mai mare decît cea a companiilor din acelaşi domeniu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb