Modificarea Codului penal, adoptat de Senat

A.M.
Politică / 3 iulie 2018

Modificarea Codului penal, adoptat de Senat

Actualizare Comisia parlamentară specială pentru elaborarea legilor Justiţiei a adoptat astăzi raportul privind modificările la Codul penal, după ce acest proiect a fost aprobat de Senat. Raportul a rămas în forma adoptată de Senat, modificările fiind unele de natură tehnică. S-au înregistrat 12 voturi "pentru", şapte împotrivă şi două abţineri din partea UDMR.

----------

Comisia specială pentru modificarea legilor justiţiei, condusă de către deputatul PSD Florin Iordache, se reuneşte astăzi, de la ora 16.00, la aproximativ două ore după ce proiectul de lege pentru modificarea Codului penal a fost adoptat de Senat.

Potrivit procedurii, după votul din Senat, proiectul de lege se întoarce la Comisie pentru a fi din nou dezbătut şi pentru a fi aduse unele modificări, după care va intra la votul final din Camera Deputaţilor, relatează News.ro

Astfel, potrivit deciziei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, proiectul de lege privind modificarea Codului penal va intra miercuri la dezbateri în plen, urmând ca joi să primească votul final. După încheierea acestor proceduri, iniţiativa legislativă va merge la preşedinte pentru promulgare, conform surselor citate.

---------

Plenul Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat, astăzi, cu 74 de voturi "pentru", 28 de voturi "împotrivă şi nouă abţineri, proiectul de lege privind modificarea Codului penal.

Proiectul a fost adoptat după o şedinţă tensionată, în care opoziţia a încercat să lase puterea fără cvorum, însă acest lucru nu a fost posibil deoarece senatorii UDMR au venit în sală pentru ca şedinţa să poată continua, relatează News.ro

---------

Senatorii PNL, USR şi PMP au părăsit sala de şedinţă a plenului Senatului pentru a nu fi asigurat cvorumul necesar pentru votul proiectului de lege privind modificarea Codului penal, relatează News.ro.

La ieşirea din sală, câţiva senatori USR au afişat un banner cu mesajul "Fără penali". Senatoarea PNL Alina Gorghiu a cerut închiderea imediată a şedinţei de plen, deoarece este nevoie de minimum 69 de senatori pentru a se asigura cvorumul, conform sursei citate.

În ciuda lipsei de cvorum, preşedintele de şedinţă, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a continuat şedinţa, iar la ora transmiterii acestei ştiri Şerban Nicolae susţine proiectul de lege privind modificarea Codului penal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb