Mondelēz International: 30 de ani de creştere în România

A.D.
Comunicate de presă / 11 octombrie

Sursa foto: Mondelez Romania

Sursa foto: Mondelez Romania

În 2022, Mondelēz a făcut un pas important prin achiziţionarea fostei fabrici Chipita din Clinceni, judeţul Ilfov, dublându-şi astfel dimensiunea afacerii în România. Tranzacţia, parte a unei investiţii globale de aproape 2 miliarde de dolari, demonstrează angajamentul Mondelēz pentru piaţa locală şi strategia de extindere în Europa Centrală şi de Sud-Est, s

Potrivit unui comunicat la redacţie, portofoliul de produse s-a extins, incluzând acum, pe lângă mărcile deja consacrate de ciocolată şi biscuiţi (Milka, Oreo, belVita, Toblerone, Poiana, Barni, TUC), şi croissantele 7Days, snack-urile Bake Rolls şi crema Fineti.

Mateja Podgornik, director general al Mondelēz pentru România şi Slovenia, a declarat: "Marcăm cei 30 de ani de creştere în România cu încredere. Avem, la Clinceni, cea mai mare unitate de producţie din regiune, cu 879 de angajaţi, iar la nivel naţional, Mondelēz are 1.200 de angajaţi. Acest lucru demonstrează angajamentul nostru pentru România şi suntem entuziasmaţi că vom continua să inovăm şi să creştem alături de consumatorii români, conştienţi, totodată, de responsabilitatea socială pe care o avem în comunitate."

Conform unui studiu solicitat de companie, doar în anul 2023 compania a avut, un impact de 5,4 miliarde lei asupra producţiei naţionale şi 2,5 miliarde lei în ceea ce priveşte valoarea adăugată brută. Totodată, Mondelēz a contribuit cu 760 milioane lei în veniturile gospodăriilor şi 191 milioane lei la bugetul de stat.

Anul trecut, Mondelēz a generat peste 20.000 de locuri de muncă în economia românească. În ceea ce priveşte salariul mediu lunar în companie, acesta a crescut anul trecut, cu 21% faţă de 2022. Din totalul angajaţilor, aproximativ 65% sunt femei.

Promotor al responsabilităţii sociale, în 2020, Mondelēz a lansat proiectul educaţional "Gustă cu atenţie. Bucură-te de moment," în parteneriat cu ANPC, inspectoratele şcolare şi Asociaţia 100% Românesc. Programul, care promovează obiceiuri sănătoase de consum în rândul tinerilor, a ajuns la peste 30.000 de liceeni în cadrul celor patru ediţii deja derulate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb