Monica Ghiurco nu a fost validată de Parlament la conducerea SRTv

Andrei Stan
Media-Advertising / 11 aprilie 2016

Sursa foto: Facebook/ Monica Ghiurco

Sursa foto: Facebook/ Monica Ghiurco

Actualizare 20:34

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a respins în această seară propunerea de numire a Monicăi Ghiurco în funcţia de preşedinte-director general al SRTv, transmit surse din media.

Decizia a fost luată cu 113 voturi "împotrivă", 194 voturi "pentru". Nu s-a întrunit numărul necesar de voturi - 272 "pentru".

În sală au fost prezenţi 326 de parlamentari.

Este a doua propunere făcută de Consiliul de Administraţie al TVR, proaspăt constituit, care este respinsă. Pe 29 martie, Parlamentul a respins validarea lui George Orbean, propunerea CA al TVR pentru funcţia de preşedinte-director general al postului public.

(S.A.)

----------

Actualizare 20:07 Tăriceanu: "Este anormal, nu reprezentantul salariaţilor trebuie să fie conducătorul televiziunii publice"

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedinte al Senatului, crede că este anormal ca reprezentantul salariaţilor să fie şeful televiziunii publice şi a făcut apel în plenul Parlamentului la găsirea unei soluţii optime pentru conducerea acestei instituţii, transmit surse din presă.

"Este anormal, nu reprezentantul salariaţilor trebuie să fie conducătorul televiziunii publice. Televiziunea nu este o întreprindere comercială, este o instituţie de stat. Dacă vreţi să aplicaţi sistemul acesta, sigur că transformăm România în altceva, dar nu într-o societate în care, până la urmă, există nişte reguli şi în funcţionarea întreprinderilor. Sigur că televiziunea publică nu este o întreprindere oarecare, este o instituţie de stat, dar nu am văzut instituţii de stat, altele, în care reprezentatul salariaţilor să fie pus şeful întreprinderii, preşedinte şi director general", a afirmat Tăriceanu înaintea votului asupra propunerii CA al TVR de desemnare a Monicăi Ghiurco, reprezentantul salariaţiilor, în funcţia de preşedinte-director general al televiziunii.

Tăriceanu a mai spus că majoritatea din Consiliul de Administraţie al televiziunii publice nu seamănă cu majoritatea din Parlament.

"Nu cred că Parlamentul este obligat să ratifice automat deciziile pe care le ia Consiliul de Administraţie al televiziunii. Parlamentul are obligaţia şi responsabilitatea să acorde votul lui acelei persoane pe care o consideră îndreptăţită să conducă destinele televiziunii. În faţa persistenţei acestor propuneri, care văd că se ciocnesc de majoritatea din Parlament, nu cred că cei care alcătuiesc majoritatea au de ce să aibă vreo reţinere sau vreo inhibiţie", a adăugat şeful Senatului.

Tăriceanu a pledat astăzi pentru găsirea unei soluţii optime pentru conducerea televiziunii.

"V-aş ruga în al 12-lea ceas să aveţi un dram de raţiune şi să gândim profund soluţia optimă pentru a ajunge la desemnarea unui preşedinte - director general, a ieşi din impasul în care cu toţii ne aflăm şi de a da posibilitatea în final televiziunii să-şi reia activitatea şi să încerce preşedintele - director general să redreseze situaţia dramatică în care se găseşte televiziunea publică", a mai declarat preşedintele Senatului.

(S.A.)

----------

Actualizare 19:30 A început votul pentru funcţia de preşedinte-director general al SRTv în Parlament

Votul în plenul reunit al Parlamentului privind propunerea Consiliului de Administraţie al SRTv pentru funcţia de preşedinte-director general al instituţiei a început în această seară, transmit surse din presă.

CA al SRTv a propus-o pe Monica Ghiurco pentru a ocupa această funcţie.

(S.A.)

----------

Monica Ghiurco, aviz negativ din partea comisiilor reunite pentru şefia televiziunii publice

Jurnalista Monica Ghiurco a primit astăzi aviz negativ pentru funcţia de preşedinte - director general al televiziunii publice, în urma votului dat de membrii Comisiilor reunite de cultură din Parlament, transmit surse din media.

Aceasta a primit 18 voturi "pentru" şi 19 "împotrivă".

Avizul comisiilor este consultativ.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că parlamentarii social-democraţi au rezerve în ceea ce o priveşte pe Monica Ghiurco, susţinând că, pentru că aceasta este în proces chiar cu postul public, situaţia este ''nelalocul ei''.

''Nu ştim ce se va întâmpla în comisie. Am înţeles de la unii colegi că există rezerve serioase în ceea ce priveşte votul pentru doamna Ghiurco, pentru că am înţeles că este în proces chiar cu TVR. Toţi colegii au spus că nu prea au cum să o voteze, pentru că e nelalocul ei această situaţie'', a spus Dragnea, după şedinţa conducerii PSD.

TVR încearcă în prezent să obţină stoparea executării silite din partea mai multor angajaţi, printre care Monica Ghiurco, procesul fiind în derulare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Soluție : privatizarea !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb