Moody's a îmbunătăţit perspectiva de rating a României de la stabilă la pozitivă

Macroeconomie / 12 decembrie 2015

Moody's a îmbunătăţit perspectiva de rating a României de la stabilă la pozitivă

Agenţia de rating Moody's a îmbunătăţit perspectiva de rating a României de la stabilă la pozitivă şi a reconfirmat rating-ul suveran la Baa3 (grad investiţional), arată un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.

"Decizia agenţiei de rating reflectă progresul semnificativ înregistrat de România în corectarea dezechilibrelor macroeconomice şi în reducerea vulnerabilităţilor economiei la şocurile externe, creând astfel premisele pentru o creştere economică solidă. De asemenea, eforturile susţinute din ultimii ani în procesul de consolidare fiscală şi de reducere a deficitului bugetar, dar şi în stabilizarea nivelului datoriei publice guvernamentale, sunt factori cheie care au contribuit la îmbunătăţirea perspectivei de rating", menţionează comunicatul MFP, citat de Agerpres.

Moody's întăreşte prognozele oficiale şi apreciază că România va cunoaşte o accelerare a creşterii economice de 4,1% în anul 2016, faţă de 3.5% estimat pentru 2015, pe fondul unei expansiuni robuste a consumului privat şi creşterii investiţiilor.

Agenţia subliniază că perspectivele de creştere economică pe termen mediu ale României sunt mult mai favorabile decât cele din Bulgaria, Spania, Portugalia sau Ungaria. De asemenea, nivelul datoriei publice guvernamentale a României se va menţine în continuare la un nivel stabil, fiind estimat la 39,4% pentru anul 2015.

Totodată, Moody's estimează că România va continua procesul de convergenţă cu statele membre ale Uniunii Europene cu efecte pozitive asupra întăririi capacităţii administrative a ţării.

În luna august, Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României pe termen lung, în valută şi în monedă locală, la BBB-/BBB, cu perspectivă stabilă. Două luni mai târziu, la începutul lui octombrie, Standard&Poor's a reconfirmat, la rândul său, rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României pe termen lung la BBB-, cu perspectiva stabilă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Toate-s bune si frumoase...numai nivelul de TRAI a scazut.Suntem tara cu un nivel de trai..daca nu chiar pe ultimul ...din tarile UEProbabil ca din aceasta cauza ne lauda Moody's..nu cumva sa ne luam un asa mare avant spre un ..""nivel ridicat....de trai

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb