Moody's a retrogradat Ciprul

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 octombrie 2012

Moody's a retrogradat Ciprul

Acţiunea priveşte şi trei bănci din ţară

Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a redus calificativul de credit al Ciprului şi al unor bănci din ţară, considerând că guvernul de la Nicosia va trebui să salveze instituţiile financiare cu susţinere externă.

Moody's a redus calificativul suveran al Ciprului cu trei trepte, la "B3", de la "Ba3". Totodată, agenţia a tăiat ratingul "Bank of Cyprus" la "Caa3", de la "B3", cel al "Cyprus Popular Bank" la "Caa3", de la "Caa1", iar cel al "Hellenic Bank" la "Caa2", de la "B2", cu perspectivă negativă.

Moody's a informat: "Dificultăţile profunde din sectorul bancar al Ciprului, care sunt rezultatul deteriorării condiţiilor din această ţară şi din Grecia, ne-au determinat să tăiem calificativele".

Acţiunea de rating, efectuată marţi, reprezintă finalizarea revizuirii iniţiate de Moody's în 12 iunie, când agenţia aprecia că operaţiunile extinse ale "Bank of Cyprus", "Cyprus Popular Bank" şi "Hellenic Bank" în Grecia fac ca poziţia capitalului lor să fie vulnerabilă în eventualitatea în care Grecia părăseşte zona euro.

Agenţia mai precizează că acţiunile de rating asupra principalelor trei bănci din Cipru reflectă severitatea deficitului de capital al instituţiilor de credit, în contexul unei eventuale deteriorări viitoare a calităţii activelor.

Conform Moody's, rata creditelor neperformante în totalul împrumuturilor "Cyprus Popular Bank" a crescut la 22,3% la finele lunii iunie 2012, de la 13,9% la 30 decembrie 2011. În cazul "Bank of Cyprus", această rată a urcat la 14,2%, de la 10,2%, iar pentru "Hellenic" - la 15,8%, de la 13,2%.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb