Mortalitatea în exces îngrijorează societăţile de asigurare şi reasigurare din SUA

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 octombrie 2023

Mortalitatea în exces îngrijorează societăţile de asigurare şi reasigurare din SUA

La trei ani după declanşarea pandemiei de Covid, în Statele Unite se înregistrează un salt semnificativ al mortalităţii în exces, care îngrijorează societăţile de asigurări şi reasigurări, după cum se arată într-un articol de pe site-ul organizaţiei Life Annuity Specialist (lifeannuityspecialist.com).

Conform definiţiei de la Eurostat, "excesul de mortalitate se referă la numărul de decese din toate cauzele măsurate pe parcursul unei perioade definite, peste cel care ar putea fi observat în condiţii normale".

Astfel de statistici sunt publicate la nivel global după declanşarea pandemiei de Covid-19 şi sunt determinate prin raportarea deceselor din orice cauză pentru o anumită perioadă faţă de o o bază istorică dintr-o perioadă care nu a fost afectată de pandemie. Eurostat publică datele privind excesul de mortalitate din statele Uniunii Europene începând din ianuarie 2020.

"Constatarea principală este că avem în continuare o mortalitate excesivă", a declarat Neil Sprackling, directorul executiv al diviziei de asigurări de viaţă din SUA a gigantului Swiss Re, într-un interviu recent preluat de Life Annuity Specialist (LAS).

"Există o creştere bruscă şi începe să aibă un impact asupra populaţiei generale", a mai subliniat Sprackling, care susţine că "nu încercăm să tragem un semnal de alarmă", ci doar "spunem că trebuie acordată atenţie fenomenului".

Directorul diviziei americane de la Swiss Re a mai precizat că 24% dintre asigurările de viaţă sunt transmise către societăţile de reasigurare, iar compania a plătit despăgubiri de 3,5 miliarde de dolari la nivel global de la începutul pandemiei.

Deşi numărul cazurilor de Covid şi a deceselor din această cauză au scăzut semnificativ, Neil Sprackling a subliniat că în 2023 s-a observat reluarea tendinţei de creştere a mortalităţii în exces, conform datelor preluate de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC).

După ce s-a menţinut mai multe luni în jurul valorii de 2%, mortalitatea în exces a urcat până la 4% în august 2023.

Sprackling a mai declarat că excesul de mortalitate poate fi pus pe seama unei serii de cauze, inclusiv cancerul, decesele din cauza disperării, violenţa, sinuciderea şi supradozele de medicamente.

Dacă pentru cazurile de cancer o explicaţie ar putea fi trecerea pe plan secund sau neglijarea completă a consultaţiilor în perioada pandemiei, pentru celelalte tipuri de mortalitate în exces, cauzele nu sunt foarte clare, după cum scrie LAS.

În aceste condiţii apar probleme semnificative pentru societăţile de asigurare şi reasigurare în ceea ce priveşte calculele actuariale prin care se stabilesc primele pentru asigurările de viaţă.

Dave Rengachary, vicepreşedinte la Reinsurance Group of America, a declarat că salturile înregistrate în datele referitoare la mortalitatea în exces reprezintă o problemă, în special pe fondul observării unui număr tot mai mare de cereri pentru poliţele de viaţă.

În aceste condiţii, "trebuie încorporate surse noi de date care să reflecte creşterea mortalităţii în exces", după cum a mai subliniat Rengachary.

Incertitudinile din jurul mortalităţii în exces vor conduce, aproape sigur, la majorarea primelor pentru asigurările de viaţă, mai ales pe fondul noilor prognoze privind plăţile din anii următori.

Conform unui raport recent de la Capgemini Research Institute, privind evoluţia industriei asigurărilor de viaţă în 2023, plăţile la nivel global pentru poliţele de asigurare vor ajunge la o valoare cumulată de circa 7,8 trilioane de dolari în următorii 16 ani, iar "pentru a supravieţui acestor ieşiri, industria asigurărilor de viaţă trebuie să-şi transforme modelul de afaceri şi să atragă clienţi mai tineri", după cum scrie Life Annuity Specialist.

Până atunci, problema principală pentru societăţile de asigurare şi reasigurare cu portofolii mari de asigurări de viaţă rămâne determinarea adevăratelor cauze pentru mortalitatea în exces ridicată din ultimii ani şi calibrarea modelelor actuariale prin care sunt stabilite primele şi plăţile, astfel încât să fie asigurată atât profitabilitatea cât şi stabilitatea financiară pe termen lung.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Ciudat că în timpul pandemiei nu s-au plâns aceste firme de asigurări de numărul mare de morți.

    Deduc din acest articol că mortalitatea este mai mare acum decât în pandemie...CIUDAT !! 

    Citiți în articol: 

    ''După ce s-a menţinut mai multe luni în jurul valorii de 2%, mortalitatea în exces a urcat până la 4% în august 2023''

    De aici deduc faptul că mortalitatea s-a DUBLAT !! 

    1. nu cred ca asigurarile includ pandemiile la despagubiri

      Asa e.

      Tu auzi sirenele salvarilor prin Bucuresti? N-a mai fost asa niciodata. Si toata lumea tace malc.

      "Deduc din acest articol că mortalitatea este mai mare acum decât în pandemie...CIUDAT !! "

      da.  

      eu cand ziceam ca aia vaxxati daca nu crapa imediat (15 minute) ca le-a bagat ser magic nimerind direct o artera sau vena (trombi aparuti in minute, migrand spre creier si inima...treaba de 15-30 minute pana la deces) atunci au perspective negative in urmatorii 1-3-5 ani de la avc, infarct tromboza profunda cancere accelerate , etc... si cand o ziceam se scuipa dupa mine si eram facut in toate felurile si cenzurat.  

      bai am zis?  

      am zis!  

      care m-a ascultat o sa ii fie bine, care nu, nu!  

      p.s. ciolacu e papushica externilor care acum (si de acum incolo) o sa va limiteze cash-ul de nu o sa mai treceti nici strada daca aveti 100 ron in buzunar cash, nu pe card! ...romani, v-au vandut politicienii satanistilor din afara tarii! o sa intelegeti cat de curand! mare zarva in tara urmeaza , bancile si politicienii vor fi trasi la raspundere de oameni pe strada 

      Ban.Cher.Vali 

      da, am observat si eu salvari de 3-4x mai des decat inainte de pandemie in bucuresti.

      asta e, cand esti tampit si iti pui increderea in alti tampiti care iti zic la tv sa iti bagi ser magic ca s-o poti imbratisa si pupa pe bunica... o mierlesti.  

      CINE CREDE IN STAT MAI MULT DECAT IN PROPRIA RATIUNE SI INTUITIE O MIERLESTE! Asta e regula de baza 12-13-14 ani de acum inainte. . . ca mai urmeaza fantezii sataniste... lumea fara cash... orasele de 15 minute.... id digital unic pentru orice tine de identitatea si proprietatile si accesul oriunde (!) al unui individ... mai urmeaza fantezii din astea!  

      Pana cand? Pana se satura oamenii de experimentele astea totalitare si sataniste si trec la actiune sa iti reia inapoi VIATA NORMALA LASATA DE LA DUMNEZEU!  

      Ban.Cher.Vali 

      si vedeti ca nici pe net nu o sa puteti intra daa nu bagati un cod token legat la id-ul digital al vostru .... o sa vedeti voi ... nimeni nicaieri NU O SA MAI COMENTEZE LIBER PE NET... NIMENI! Eu la momentul respectiv voi fi fost de mult tacut si Dumnezeu sa le dea intelepciune si intuitie oamenilor sa ocoleasca problemele...ca eu nu o sa ii mai pot ajuta.

      Ban.Cher.Vali 

      "Pana cand? Pana se satura oamenii de experimentele astea totalitare si sataniste si trec la actiune sa iti reia inapoi VIATA NORMALA LASATA DE LA DUMNEZEU! "

      Pont : (pura anticipare personala): OAMENII VOR REUSI SI VOR FI DIN NOU COMPLET LIBERI ! RAUL NU REUSESTE SA ISI IA TAINUL DECAT DINTRE OAMENII RAI SI SLABI, CEI DEPARTATI DE LA DUMNEZEU! Sa aveti credinta, sa fiti tari in inima si minte si spirit si o sa fie bine. satana nu reuseste decat in fata mintilor si inimilor slabe! Dati-i bataie lui satana fiind puternici si buni ca oameni ! :)  

      Ban.Cher.Vali 

      Bine Vali, vezi ca vine vizita de seara cu medicamentele.

    "Mortalitatea în exces îngrijorează" pe americani,

    dar "Mortalitatea în exces" pe frontul din Ucraina NU ??  

    1. ucrainienii au fost si sunt sacrificati (si de rusi si de americani)

      cand isi vor schimba presedintele, (poate) vor mai ramane cu ceva din tara lor... daca nu, nu!  

      Ban.Cher.Vali 

      urmatorul presedinte al ucrainei face pace cu rusii si ramane cu cat mai ramane (DACA ramane) din ucraina.

      Ban.Cher.Vali 

    În unele sondaje populația creste rapid, în altele scade, este criza de locuințe și totuși sunt milioane de apartamente și case goale. Eu vad in jurul meu că populatia a îmbătrânit, se nasc mai puțini copiii, scoliile se închid, tineretul migrează în alte țări în speranța unei vieți mai bune, pentru o pătură a societății speranța de viață creste, iar pentru ceilalți scade drastic, nici nu apuca pensia.

    Da asa este sirenele salvarilor se aud tot mai des, iar firmele de pompe funebre infloresc…

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb