Moscova acuză Washingtonul că vrea să agraveze tensiunile din Venezuela

Cristina Radu
Internaţional / 28 august 2017

Maria Zaharova (Sursa foto: Wikipedia)

Maria Zaharova (Sursa foto: Wikipedia)

Ministerul rus de externe a acuzat azi Statele Unite că vor să agraveze tensiunile în Venezuela prin impunerea unor sancţiuni guvernului lui Maduro, potrivit News.ro.

O purtătoare de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a afirmat: "Sancţiunile impuse sectoarelor financiar şi petrolier venezuelene vizează agravarea problemelor economice, în contextul primelor semne ale unei stabilităţi relative în politica internă".

Maria Zaharova a explicat: "Ele încurajează partea intransigentă (a opoziţiei), care nu vede decât o oportunitate politică în îndepărtarea autorităţilor venezuelene". Aceasta a adăugat:"Logica însăşi a sancţiunilor prevede o agravare a tensiunilor în ţară".

Purtătoarea de cuvânt a asigurat: "Vom examina atent consecinţele sancţiunilor impuse de Statele Unite şi eventualul lor impact asupra intereselor Rusiei şi oamenilor de afaceri ruşi ... Însă în prezent putem să spunem că ele nu ne vor influenţa voinţa de a dezvolta şi consolida cooperarea cu Venezuela".

Preşedintele Donald Trump a impus vineri noi sancţiuni Venezuelei, primele care vizează ţara, cu scopul de a-i restrânge accesul la capitaluri străine, de care are o nevoie foarte mare în contextul unei intrări în incapacitate de plată, potrivit agenţiei.

Trump a semnat un decret care interzice cumpărarea de noi obligaţii emise de guvernul venezuelean sau compania petrolieră naţională venezueleană PDVSA. Venezuela a denunţat "cea mai gravă agresiune" care există împotriva poporului.

Venezuela se află de luni de zile într-o criză economică, politică şi instituţională. Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, foarte nepopular potrivit sondajelor, se confruntă cu manifestaţii regulate ale opoziţiei, care-i cere să demisoneze.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb