MOŞTEANU: "Ar fi fost bine ca preşedintele Iohannis să intervină de miercuri în această criză, ca mediator"

J.P.
Politică / 4 septembrie 2021

"Ar fi fost bine ca preşedintele Iohannis să intervină de miercuri în această criză, ca mediator"

Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat, sâmbătă, că preşedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să intervină de miercuri în această criză şi să-şi ia în serios rolul de mediator şi să medieze o soluţie pentru ieşirea din impas, conform Agerpres.

"Ar fi fost bine ca preşedintele să intervină de miercuri în această criză, să intervină de fapt înainte să se întâmple. O variantă ar mai fi fost ca joi, în momentul în care a primit revocarea lui Stelian Ion, luându-şi în serios rolul de mediator din Constituţie, să ne cheme la Cotroceni să discutăm, să respingă cererea de revocare şi să medieze o soluţie pentru ieşirea din impas. Asta ar fi putut să facă ca să evite această criză. Eu sper că va fi implicat de acum încolo, va reacţiona mai rapid şi va ajuta la refacerea acestei coaliţii de dreapta. Coaliţia nu poate sta într-un singur om, Florin Cîţu, care a dovedit incapacitatea de a conduce un guvern de coaliţie", a declarat Moşteanu, la postul Digi 24.

El a adăugat că USR PLUS "nu putea stea în coaliţie, doar pentru a-şi bate joc Florin Cîţu, să folosească banii publici şi să-şi cumpere voturile la congresul PNL".

"Faptul că noi am găsit o variantă constituţională pe cale parlamentară să-l trimitem acasă, asta da, face parte din calculele politice. Dânşii au crezut cu siguranţă miercuri că pot să ne facă orice, că n-avem încotro. Iată că avem variante. (...) Da, n-avem varianta ideală, suntem un partid de 17% şi trebuie să vedem cum facem să punem ţara pe roate şi asta o să facem", a argumentat deputatul USR PLUS.

Ionuţ Moşteanu că există oricând varianta aşezării la masa discuţiilor, reprezentanţii USR PLUS fiind dispuşi pentru acest lucru, cu condiţia ca Florin Cîţu să facă pasul în spate din poziţia de şef al Guvernului.

"Exista varianta, apropo de prerogativele preşedintelui, ne poate chema azi, mâine, poimâine pe toţi, Florin Cîţu să facă un pas în spate, o nouă variantă de premier. Luni votăm un nou cabinet, cu un alt premier, împreună cu colegii din PNL şi UDMR şi gata, mergem înainte şi gata, nu s-a întâmplat nimic. Asta dacă vrea să nu joace cu PNL şi vrea binele ţării într-adevăr. (...) Oricum zilele premierului Florin Cîţu la Palatul Victoria sunt numărate. Dânsul se agaţă de scaun, în momentul acesta nu mai are susţinerea unei majorităţi parlamentare. (...) Asta doar dacă nu s-a înţeles cu domnul Ciolacu. (...) Vom vedea ce se întâmplă", a a afirmat liderul deputaţilor USR PLUS.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că "noua alianţă creată în aceste zile între USR PLUS şi AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă ţara noastră".

"Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicaţiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR şi să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să îşi respecte electoratul şi să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliţie o soluţie viabilă şi raţională de a debloca actuala situaţie" subliniază şeful statului, într-un mesaj transmis pe pagina sa de Facebook.

Şeful statului apreciază că, "prin alianţa cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voinţa cetăţenilor care şi-au pus speranţele într-o coaliţie de centru-dreapta, care să dezvolte România".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Iohannis? Mediator? Păi, e mult sub nivelul unui samsar din târguri! Leneș, arogant,tafnos, ce să negocieze?

    El a dat aripi grupării Câțu, el e principalul vinovat! 

    Aducere aminte,cand aveam psd ul la guvernare cum venea el precum cucul la o anumita ora si ne spunea ce rau si toxic este ciuma rosie(expresie nazista)iar usr isti ereau in delir ca a dat opinii politice pesede,acum se intoarce roata,doar incepe campania pentru 2024,iar dusmanul este usere

    DE ACORD. ROLUL PRINCIPAL AL PRESEDINTELUI E MEDIEREA.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb