Motive de avans pe piaţa petrolului

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 mai 2014

Cotaţia depăşeşte 104 dolari/baril în SUA, respectiv 110 dolari/baril în Europa

Preţul futures al petrolului West Texas Intermediate (WTI) s-a menţinut ieri, pe piaţa americană, la peste 104 dolari/ baril, după publicarea indicelui din care rezultă creşterea producţiei industriale în China.

Cotaţia ţiţeiului WTI cu livrare în luna iulie a urcat cu 0,1% la ora 10.28, la New York Mercantile Exchange, ajungând la 104,12 dolari barilul. De la începutul anului, cotaţia ţiţeiului WTI a câştigat 5,8% pe piaţa americană.

Miercuri, la Bursa din New York, cotaţia de închidere a fost de 104,07 dolari/baril, cel mai ridicat nivel din 21 aprilie până la acel moment.

La ICE Futures Europe din Londra, preţul petrolului Brent cu livrare în iulie a crescut cu 0,3% ieri, la 110,85 dolari barilul. Pe parcursul zilei, preţul a atins şi 111,04 dolari/baril, cel mai ridicat nivel din 4 martie.

Miercuri, preţul petrolului a avut creşteri importante pe pieţele externe, după ce administraţia americană a anunţat un declin important al stocurilor locale de ţiţei brut, în condiţiile în care analiştii anticipau o uşoară creştere.

Administraţia pentru Informaţie în Energie a informat, la data de 21 mai, că stocurile de petrol din SUA au scăzut cu 7,2 milioane de barili în săptămâna 12-16 mai, la 391,3 milioane de barili, declinul fiind cel mai important din ultimele patru luni. Analiştii aşteptau o creştere cu cel puţin 700.000 de barili.

Scăderea stocurilor a fost determinată de reducerea importurilor americane de profil până la cel mai mic nivel din ultimii 17 ani, la o medie de 6,5 milioane de barili pe zi. În opinia specialiştilor, scăderea importurilor a fost generată de creşterea producţiei de ţiţei din SUA, care a compensat necesarul de achiziţii din exterior.

Dar, chiar şi în declin, nivelul stocurilor de petrol din SUA se menţine aproape de recordul maxim, iar producţia internă le-ar putea alimenta în continuare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb