MUGUR COZMANCIUC, DEPUTAT PNL: "Guvernul Cioloş a preluat propunerile PNL privind infrastructura şi sănătatea"

Diana Popescu
Politică / 26 aprilie 2016

Deputatul PNL Mugur Cozmanciuc a participat astăzi la Iaşi la întâlnirea premierului Dacian Cioloş cu parlamentarii din Moldova unde s-a discutat pe marginea soluţiilor care trebuie implementate pentru a duce la dezvoltarea regiunii, potrivit unui comunicat venit pe adresa redacţiei.

"În cadrul discuţiilor cu premierul Dacian Cioloş şi alţi miniştri din Cabinet, am luat cuvântul şi am cerut ca anul 2018 să găsească Moldova unită de restul ţării prin proiecte de infrastructură . Mai mult decât atât, am cerut un termen la care vor începe lucrările pentru Autostrada. În cadrul discuţiilor s-a subliniat necesitatea demarării unor proiecte care să permită dezvoltarea zonei Moldovei, una dintre cele mai sărace din România. În propunerea de Master Plan prezentată la Iaşi sunt trecute propunerile făcute de mine şi PNL în toate poziţiile publice, respectiv construcţia autostrăzii Moldova - Transilvania, drum expres Suceava - Bucureşti şi drum expres Bacău - Piatra Neamţ. Totodată, am solicitat ca proiectul de lege pentru Centenarul Marii Uniri să fie adoptat cât mai repede", a declarat deputatul PNL Mugur Cozmanciuc.

Parlamentarul a mai precizat că este nevoie de soluţii immediate.

"Am propus principiul solidarităţii pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere în Moldova. Este nevoie de asta ca zona să se dezvolte. Fără infrastructură adecvată nu putem avea locuri de muncă, iar cetăţenii sunt nevoiţi să plece să muncească în străinătate. S-a analizat şi ideea susţinerii parcurilor industriale, aşa cum vrea şi echipa PNL cu proiectul Neamţ 2020, iar pentru asta se va crea o agenţie prin care vor fi atrase investiţii străine prin crearea unui cadru legislativ astfel încât autorităţile locale să poată susţine atragerea investitorilor", a mai punctat parlamentarul liberal.

În cadrul discuţiilor s-au prezentat şi următoarele proiecte: dezvoltarea infrastructurii rutiere, cu accent pe următoarele investiţii: Vicşani - Bucureşti (900 milioane de euro), Adjud - Seculeni, Iaşi - Suceava (1,37 miliarde de euro), dar şi despre investiţii în valoare de 148 milioane de euro pentru aeroporturile din Iaşi, Bacău şi Suceava. De asemenea, s-a precizat că fermele de subzistenţă vor fi susţinute prin lege, iar pentru comercializarea produselor româneşti se pregăteşte un alt proiect legislativ. În privinţa educaţiei, parlamentarii din zona Moldovei şi cei din Guvern au convenit să propună măsuri pentru susţinerea învăţământului vocaţional şi profesional, respectiv învăţământul dual pentru a fi integraţi pe piaţa muncii în mediul privat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb