"Mythos" Italia a acordat premiile concursului de design industrial

Ziarul BURSA #Cultură / 2 iulie 2004

În cadrul salonului "Mythos Italia - The Ferrari Show" organizat la Prisma Town, a avut loc decernarea premiilor concursului de design "Concursul tinerilor designeri", organizat cu sprijinul Agenţiei naţionale pentru Sprijinirea Iniţiativelor Tinerilor (ANSIT).

"Mythos" Italia, prima expoziţie de design dedicată Italiei, reuneşte automobile care "au scris istoria": Ferrari, Lamborghini, Maserati, Fiat, Alfa Romeo şi prototipuri semnate de cele mai cunoscute case de design din peninsulă, precum Pininfarina, Bertone, Giugiaro şi Gandini. De asemenea, "Mythos" Italia îşi propune să sprijine tinerele talente româneşti din domeniul designului.

La "Concursul tinerilor designeri" au participat studenţi ai Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti (UNARTE), cu lucrări pe tema "Remodelarea caroseriei Fiat Panda pe şasiul existent". Studenţii de la secţia de design şi grafică au avut la dispoziţie două săptămîni pentru a răspunde cu inventivitate temei propuse. Alături de concurenţii de la secţiunea design au participat şi aproximativ 30 de concurenţi la secţiunile pictură şi fotografie de artă. Lucrările de pictură expuse au fost realizate de studenţii acestei secţii la faţa locului, într-o perioadă de numai trei zile. De asemenea, au avut loc proiecţii video ale studenţilor de la departamentul Foto-Video-Procesare Computerizată a imaginii.

După examinarea lucrărilor, juriul a acordat premii la secţiunea "Design": cîştigătorul premiului I este Bogdan Petcu, la secţiunea "Pictură" cîştigătorul premiului I este Marius Vancea iar la secţiunea "Foto" cîştigătoarea premiului I este Ana Blideanu. Marele premiu al concursului de design constă într-o bursă de studiu de un an la prestigiosul Institut European de Design de la Torino, în valoare de 16.000 euro. Atît pentru concurenţii de la design, cît şi pentru concurenţii de la secţiunile pictură şi fotografie de artă, ANSIT, partener al evenimentului Mythos Italia, a acordat premii în valoare de 3.500 euro, constînd în cursuri la Universitatea de Vară organizată de ANSIT la Neptun şi la Poiana Braşov, precum şi multe alte premii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb