Naţionala tricoloră, "Pasărea Phoenix" a CM de handbal

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 15 decembrie 2015

Naţionala tricoloră, "Pasărea Phoenix" a CM de handbal

Echipa naţională de handbal feminin joacă mâine pentru calificarea în semifinalele Campionatului Mondial împotriva reprezentativei ţării gazdă a turneului final: Danemarca. În optimi tricolorele au produs marea surpriză eliminând campioana mondială en-titre, Brazilia. O calificare în semifinalele competiţiei ar reprezenta o mare reuşită pentru sportul autohton, care a avut un an foarte prost înaintea Jocurilor Olimpice de la Rio.

După un început bun împotriva unor adversari modeşti (47-14 cu Puerto Rico şi 36-20 cu Kazahstan), naţionala tricoloră a pierdut în linie în următoarele trei meciuri din cadrul grupelor (18-26 cu Spania, 22-26 cu Norvegia şi 27 - 30 cu Rusia). Înaintea meciului din optimi cu Brazilia, nimeni nu acorda nicio şansă echipei noastre, antrenorul Tomas Ryde (Suedia) fiind considerat principalul vinovat pentru forma slabă. A urmat "miracolul" din optimi (25-22 cu campioana mondială) şi toată lumea a început să privească din altă perspectivă echipa tricoloră. Antrenorul naţionalei, Tomas Ryde, a declarat, după eliminarea Braziliei, că meciul s-a jucat la nivel psihologic: "Foarte multe lucruri le-am pus cap la cap din meciurile dinainte, ne-am pregătit foarte bine, a fost foarte mult antrenament mental şi psihologic. Am avut un final de meci cu apărarea foarte bună, Paula Ungureanu a fost extraordinară, Geiger şi-a îmbunătăţit jocul mult. Urmează jocul cu Danemarca,va fi o nouă provocare şi va fi foarte frumos. Vom lua totul pas cu pas". Paula Ungureanu, portarul echipei noastre, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului cu Brazilia.

Partida cu Danemarca, din cadrul sferturilor de finală ale Campionatului Mondial, se va desfăşura mâine, de la ora 21.45. Obiectivul cu care tricolorele au plecat în Danemarca, clasarea pe unul din primele opt locuri, a fost deja îndeplinit. La ultima ediţie a mondialului, echipa noastră s-a clasat pe locul 10. În 2005 s-a înregistrat ultima performanţă notabilă la un turneu final al unui Campionat Mondial, medalia de argint, echipa tricoloră a disputat finala în compania Rusiei. Reprezentativa noastră este singura din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. "Face si desface" totul... Lasand la o parte ideea ca Brazilia si-a vazut sacii in caruta acum 4 ani, jucatoarele ,antrenorii, tot staff-ul tehnic din Brazilia incaseaza de la Mafie ...cat ar fi primit in cazul recastigarii titlului mondial plus o mica suma drept "multumire"... Adevarata valoare a romancelor s-a vazut in grupe si se va vedea in meciul de deseara ,unde VOR FI SPULBERATE de catre gazde, ce nu vor avea nevoie de aportul arbitrilor... Maxim 3 goluri ma marca Neagu, Romania nu trece de 14, 15 goluri si NU SE CALIFICA la Olimpiada...

    1. Te oftici ca v-au eliminat polonezele?

      pe bune? aveti net la balaceanca?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb