NATO: "Nu trebuie să facem greşeala să subestimăm Rusia"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 noiembrie 2022

Jens Stoltenberg (Sursă foto: Facebook / Jens Stoltenberg)

Jens Stoltenberg (Sursă foto: Facebook / Jens Stoltenberg)

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: "Lunile viitoare vor fi dificile pentru Ucraina"

Lunile care urmează vor fi dificile pentru Ucraina, a avertizat ieri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în contextul în care această ţară sărbătoreşte eliberarea Herson, oraş-cheie din sud, recucerit de la ruşi săptămâna trecută, relatează AFP şi Reuters.

Retragerea Rusiei din Herson "demonstrează incredibilul curaj al forţelor armate ucrainene", dar "nu trebuie să facem greşeala să subestimăm Rusia", a spus Stoltenberg în cadrul unei conferinţe de presă de la Haga, adăugând: "Ruşii încă deţin controlul asupra unor părţi mari din Ucraina. Ceea ce trebuie să facem este să întărim mâna Ucrainei. Forţele armate ruse păstrează capacităţi importante, precum şi un mare număr de soldaţi, iar Rusia şi-a demonstrat voinţa de a-şi asuma pierderi importante".

Armata rusă, în dificultate în teren, a lansat în ultimele săptămâni mai multe valuri de lovituri aeriene cu rachete şi drone kamikaze asupra infrastructurilor civile ucrainene, în special asupra reţelelor energetice, notează Agerpres.

"Lunile următoare vor fi dificile. Obiectivul lui Putin este să lase Ucraina în frig şi în întuneric în această iarnă", a mai declarat secretarul general al NATO.

Stoltenberg a afirmat, cu acelaşi prilej, că Ucraina va decide ce termeni sunt acceptabili pentru negocieri care să ducă la încheierea războiului declanşat de Rusia.

"Ucraina trebuie să decidă ce fel de termeni sunt acceptabili. Rolul nostru este să-i susţinem pe ucraineni", a spus Stoltenberg.

Hersonul a fost singurul mare oraş şi singurul centru regional care a căzut după invazia rusă declanşată la sfârşitul lui februarie. Retragerea forţată a trupelor Moscovei în faţa presiunii contraofensivei ucrainene a fost o lovitură pentru Vladimir Putin, care a ordonat mobilizarea a 300.000 de rezervişti luna trecută, potrivit AFP.

Janet Yellen, Secretarul Trezoreriei SUA: "Încetarea războiului din Ucraina, cea mai bună modalitate de a redresa economia globală"

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat ieri că încetarea războiului din Ucraina este cea mai bună modalitate de a aborda problemele economiei globale, fiind un mesaj aparent adresat Rusiei înainte de summitul G20 din Indonezia, relatează AFP.

"Încetarea războiului dus de Rusia constituie un imperativ moral şi pur şi simplu cel mai bun lucru de făcut pentru economia globală", a declarat Janet Yellen.

Oficial, invazia Ucrainei nu se află pe agenda clubului celor 20 mari economii ai cărui lideri se reunesc astăzi şi mâine pe insula indoneziană Bali.

Vladimir Putin a decis să nu participe la G20, fiind reprezentat de ministrul de Externe Serghei Lavrov.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat ieri Herson, oraşul recucerit săptămâna trecută din mâinile forţelor ruse, a indicat pentru AFP o sursă din interiorul preşedinţiei de la Kiev.

Forţele ruse s-au retras de câteva zile din Herson după opt luni de ocupaţie, ceea ce le-a permis soldaţilor ucraineni să intre vineri în oraş, notează Agerpres.

În urmă cu două zile, Volodimir Zelenski spunea că forţele ruse au distrus infrastructura critică din oraşul Herson înainte să-l părăsească, adăugând că autorităţile locale încep să stabilizeze oraşul.

Locuitorii au întâmpinat cu bucurie trupele ucrainene în centrul Herson, vineri, după ce Rusia a abandonat singura capitală regională pe care o cucerise de la începutul războiului.

"Înainte să părăsească Hersonul, ocupanţii au distrus toată infrastructura critică: comunicaţii, apă, căldură, electricitate. Ruşii de peste tot au acelaşi scop: să umilească oamenii cât de mult posibil. Dar vom reface totul, credeţi-mă", a afirmat Zelenski într-un discurs video înregistrat. Liderul de la Kiev a spus că trupele ucrainene au preluat controlul asupra a peste 60 de aşezări în regiunea Herson.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Rusia este stat agresor si terorist si trebuie tratat ca atare.

    1. zice trompeta propagandei

      Zic faptele

      Care "fapte"? Alea cu care te-a spalat pe creier propaganda occidentala?

      Ucraina a inceput agresarea minoritatilor ruse,ei cum sunt

      schimba traducatorul

      Aurul lui Putin!

    E foarte tare ca sustinatorii rusilor, undercover, sustin ca Ucraina e vinovata, desi ea e tara atacata de armatele Rusiei, care vor sa-i fure teritorii.

    :))))) 

    Ucraina nu este vinovata ci un pion

    sacrificat in procesul de slabire a  

    Rusiei de USA, 

    din pacate si UE plateste din greu economic

    ptr.realizarea intereselor americane 

    1. Rusia și-a atins toate țintele, și-a distrus ireversibil economia, a întărit flancul estic al NATO, iar Ucraina va intra în NATO până în 2030 și va reprezenta un debușeu al populației ruse plictisite de societatea securisto-comunistă sovietică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb