ZIARUL BURSA

15 noiembrie 2022
Ediţia din 15.08.2024
Ilustraţie de MAKE

MICHAEL SNYDER: "Suntem martorii Apocalipsei"

Sabin S. BrandiburuInternaţional / 15 noiembrie 2022

Jurnalistul şi autorul Michael Snyder afirmă, în noua sa carte, că ne aflăm în "Timpurile Sfârşitului" şi că suntem martorii Apocalipsei, exprimându-şi convingerea că urmează a Doua Venire a lui Iisus.

"Costurile energiei nu s-au dus niciodată atât de repede în preţurile finale"

MUGUR ISĂRESCU, GUVERNATORUL BNR: "Costurile energiei nu s-au dus niciodată atât de repede în preţurile finale"

Andrei IacomiMacroeconomie / 15 noiembrie 2022

"În noiembrie 2019, România era «campioană», cu cea mai mare rată a inflaţiei; pe parcursul a aproape trei ani ne-am îmbunătăţit situaţia" "Perioada dobânzilor scăzute este depăşită şi nu se mai repetă" BNR a majorat prognoza de inflaţie la 16,3%, pentru finalul acestui an  

Niciodată costurile energiei nu s-au transmis atât de repede în preţurile finale ale consumatorilor, a afirmat ieri guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, în cadrul conferinţei de presă în care a fost prezentat noul raport trimestrial asupra inflaţiei.

Un popor ne-luptător

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 15 noiembrie 2022

CĂTĂLIN AVRAMESCU

Dictatorul din Kremlin a fost, săptămâna trecută, umilit din nou. Trupele sale au fost lovite atât de puternic încât a trebuit să ordone retragerea din Herson. Cel mai mare oraş ucrainean cucerit de la începutul invaziei a fost pierdut. Previzibil, Vladimir Putin s-a ascuns. Aşa face când veştile sunt proaste. Aşa a făcut şi pe timpul pandemiei. Îi lasă pe alţii să explice. Dacă este ceva de explicat.

Copii care nu sunt primiţi de educatoare dacă părinţii n-au plătit apa

SCANDAL ÎN GRĂDINIŢELE DIN VOLUNTARI Copii care nu sunt primiţi de educatoare dacă părinţii n-au plătit apa

GEORGE MARINESCUMiscellanea / 15 noiembrie 2022

Dreptul la educaţie al preşcolarilor din oraşul Voluntari pare să fie pus între paranteze de administraţia locală, care ar condiţiona înscrierea copiilor la grădiniţă de existenţa certificatului fiscal emis de Primărie, dar şi de existenţa contractelor cu societatea de salubrizare şi compania de apă şi canalizare sau chiar de plata facturilor emise de aceste firme, după cum susţin mai mulţi părinţi, în cadrul unei sesizări transmise redacţiei BURSA.

Bursa din Londra - devansată de Euronext

ANALIZĂ BLOOMBERG PE CRITERIUL CAPITALIZĂRII ÎN DOLARI Bursa din Londra - devansată de Euronext

A.V.Internaţional / 15 noiembrie 2022

London Stock Exchange a pierdut titlul de cea mai mare piaţă de valori din Europa Evoluţia pieţei din Paris, susţinută de companiile din sectorul de lux 

Bursa de Valori din Londra (London Stock Exchange - LSE) a pierdut titlul de cea mai mare piaţă din Europa, care i-a revenit acum Bursei din Paris, în contextul în care îngrijorările cu privire la creşterea economică au afectat activele britanice, iar perspectivele de relaxare a regulilor impuse din cauza Covid, în China, au impulsionat acţiunile companiilor franceze din sectorul de lux, potrivit unei analize Bloomberg.

Sursă foto: Facebook / ARTmania Festival

Punţi culturale între România şi Norvegia, "întinse" pe un întreg an

O.D.Cultură / 15 noiembrie 2022

Colaborarea în domeniul cultural între diferite state reprezintă o şansă pentru publicul amator de astfel de manifestări. ARTmania Festival lansează un parteneriat strategic cu Inferno Metal Festival & Music Conference şi Midgardsblot Festival, două dintre cele mai importante evenimente de gen din Norvegia, iar timp de 12 luni va derula o serie de evenimente sub umbrela "Punţi Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural/ Musical Bridges Through Cultural Entrepreneurship".

Datini şi tradiţii - Suceava (Sursă foto: Facebook / Christian Adventure / Adran.Dan)

Rută turistică nouă în zona de nord a ţării

O.D.Miscellanea / 15 noiembrie 2022

Turismul autohton se îmbogăţeşte de la o zi la alta cu noi obiective. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Niculai Barbă, a anunţat includerea judeţului în ruta cultural-turistică "Meşteri populari şi meşteşuguri tradiţionale din România".

Jens Stoltenberg (Sursă foto: Facebook / Jens Stoltenberg)

NATO: "Nu trebuie să facem greşeala să subestimăm Rusia"

V.R.Internaţional / 15 noiembrie 2022

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: "Lunile viitoare vor fi dificile pentru Ucraina" 

Lunile care urmează vor fi dificile pentru Ucraina, a avertizat ieri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în contextul în care această ţară sărbătoreşte eliberarea Herson, oraş-cheie din sud, recucerit de la ruşi săptămâna trecută, relatează AFP şi Reuters.

"Principalele noastre provocări - creşterea costurilor cu materia primă şi cu energia"

RALUCA PĂUN, CONSULTANT DE MARKETING AL PEHART: "Principalele noastre provocări - creşterea costurilor cu materia primă şi cu energia"

A CONSEMNAT ANDREI IACOMICompanii / 15 noiembrie 2022

"Grija pentru mediu este una dintre preocupările noastre constante" "Ne-am propus ca Pufina să devină unul dintre brandurile importante de pe rafturile ţărilor vecine" 

Reporter: Care sunt tendinţele care se manifestă în industria hârtiei?

Raluca Păun: Anul acesta consumatorii români au preferat în continuare hârtia igienică de o calitate mai bună, în mare parte de trei straturi, însă chiar şi cea de patru straturi a avut o evoluţie bună. Pachetele mai mari sunt cele care câştigă teren şi, la fel ca în cazul altor categorii de produse, se caută oferte de preţ bune.

Prejudicii de 2,3 miliarde euro, din cauza dosarelor penale închise prin deciziile CCR şi ÎCCJ privind prescripţia

DEZASTRU ÎN PARCHETE Prejudicii de 2,3 miliarde euro, din cauza dosarelor penale închise prin deciziile CCR şi ÎCCJ privind prescripţia

I.GHE.Politică / 15 noiembrie 2022

Peste 1,10 miliarde euro şi 11.202 bitcoin reprezintă prejudiciul în cele 288 de dosare aflate în faza de urmărire penală şi 317 de dosare aflate în camera preliminară sau în faza de judecată, dosare instrumentate de DIICOT, care ar putea fi închise după deciziile pe prescripţie ale Curţii Constituţionale şi după decizia recentă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 15 Noiembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 15 Noiembrie 2022

Macroeconomie / 15 noiembrie 2022

Producţia industrială din Finlanda şi-a accelerat creşterea anuală în septembrie 2022, până la 4%, de la 2,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,3%, după o creştere de 0,6% în luna anterioară.

Start pozitiv de săptămână pentru indici

BVB Start pozitiv de săptămână pentru indici

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 15 noiembrie 2022

Acţiunile Banca Transilvania - pe prima treaptă în topul lichidităţii  

Indicii Pieţei Reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au început în apreciere săptămâna de tranzacţionare, într-un climat genral pozitiv în pieţele de acţiuni...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo