India, un posibil nou lider in industria de producţie de electronice şi semiconductori din lume

Ziarul BURSA #Internaţional / 15 noiembrie 2022

India, un posibil nou lider in industria de producţie de electronice şi semiconductori din lume

" India construieşte o infrastructură digitală pentru a conecta peste 1,3 miliarde de indieni. Utilizăm tehnologia digitală pentru a transforma vieţile în toate sectoarele de guvernare, de la sănătate şi bunăstare până la incluziune şi împuternicire. India se îndreaptă către o creştere economică robustă. Avem cel mai rapid ecosistem de startup în creştere din lume. Pregătim calea pentru ca India să conducă următoarea revoluţie tehnologică. Scopul nostru colectiv este de a stabili India ca unul dintre partenerii cheie în lanţurile globale de aprovizionare cu semiconductori. Dorim să lucrăm în această direcţie pe baza principiului de înaltă tehnologie, de înaltă calitate şi de înaltă fiabilitate." (PM Modi)

-----------------------

"India de astăzi îi califica pe tineri indieni pentru nevoile secolului 21. Avem un talent excepţional în proiectarea de semiconductori, oferind 20% din inginerii lumii. Suntem conştienţi că pentru ca un ecosistem de semiconductori să înflorească este necesar să asigurăm un suport adecvat. de la guvern". (PM Modi)

-----------------------

"Aproape 100 de instituţii academice şi organizaţii de cercetare şi dezvoltare au fost implicate pentru a pregăti 5000 de profesionişti în cercetare, 30.000 de ingineri BTech şi MTech şi 50.000 la nivel de operatori. Acesta este un angajament foarte mare de a creşte statutul nostru de naţiune a talentelor. Dar marea diferenţiere este că ne-am angajat să creăm şi să creştem grupul nostru de talente cu 85.000 de profesionişti în semiconductori pregătiţi pentru industrie în următorii 10 ani", a declarat Ashwini Vaishnaw, ministrul electronicii şi tehnologiei informaţiei.

India, un posibil nou lider in industria de producţie de electronice şi semiconductori din lume

Industria electronică din India a cunoscut o creştere în primii ani ai secolului 21, încurajată atât de politicile şi stimulentele guvernamentale, cât şi de investiţiile internaţionale. Electronica din India a parcurs mult din 2014. In 2014 India era din ce în ce mai dependentă nu doar de importurile de petrol, ci şi de importurile de Electronice. În mod sistematic, de-a lungul anilor, India a construit un sector electronic. Astăzi, ca o consecinţă a politicilor guvernamentale conduse de prim-ministrul Shri Narendra Modi, India are o economie de producţie de 76 de miliarde de dolari cu exporturi de 16 miliarde de dolari, cu o ţintă de exporturi de 21 până la 25 de miliarde de dolari în anul viitor.

Până în anul 2026, India şi-a stabilit în mod clar obiectivul de producţie de 300 de miliarde de dolari cu un export de 120 de miliarde de dolari. Sectorul IT din India este unul dintre cei mai mari contributori, cu o contribuţie de 9% la PIB.

Primele cinci destinaţii pentru exporturile de produse electronice fabricate in India sunt: SUA, Emiratele Arabe Unite, China, Ţările de Jos şi Germania. Pentru telefoanele mobile din India, Asia de Sud, Africa şi Orientul Mijlociu sunt pieţe principale de import.

India importa 90% din telefoanele mobile interne în 2014, iar in acest moment 97% din toate telefoanele mobile care sunt produse în India. India a avut zero exporturi de telefoane mobile până în 2014 iar acum exportă telefoane in valoare de 6 miliarde de USD, i-Phones, telefoane Samsung şi alte telefoane către consumatori din alte ţări.

India îşi propune să exporte telefoane mobile in valoare 16-20 miliarde USD până în 2025-2026. O creştere de şase ori a exporturilor de electronice este posibilă în viitor, deoarece guvernele statelor colaborează cu Guvernul Indiei şi folosesc schemele pe care prim-ministrul Narendra Modi le-a pus la punct, precum schemele PLI, pentru a atrage investiţii. Guvernul a angajat aproape 17 miliarde USD în următorii şase ani în patru scheme PLI: Semiconductor şi Design, Smartphones, IT Hardware şi Componente.

India, un posibil nou lider in industria de producţie de electronice şi semiconductori din lume

Într-un recent, Document Vision 2.0, pregătit de Ministerul Electronicelor şi Tehnologiei Informaţiei (MeitY) şi prezentat de India Cellular & Electronics Association (ICEA), produsele majore care se aşteaptă să stimuleze creşterea producţiei de electronice din India sunt telefoanele mobile. , Hardware (hardware IT), electronice de larg consum (TV şi audio), articole audio, iluminare cu LED, ansamblu de plăci de circuit imprimat (PCBA), echipamente de telecomunicaţii, componente electronice în vehicule electrice (EV) etc. Conform documentului, este o schimbare completă a strategiei privind viziunea de substituţie a importurilor la "Fabricat în India pentru lume".

Industria de fabricare a electronicelor a crescut de la 37,1 miliarde USD în 2015-2016 la 67,3 miliarde USD în 2020-21. Scopul Indiei este să devina un partener de încredere în lanţurile valorice globale. În ultima vreme, centrele de producţie produse electronice devin rapid centre de cercetare a producţiei de electronice, inovare şi locuri de muncă. Ei vor juca un rol important în viitor şi vor modela Techade din India atât în ​​inovarea designului, cât şi în fabricarea de electronice, care sunt domenii importante de interes pentru tineri.

Recent, India a înfiinţat prima unitate de producţie de celule cu litiu a Munoth Industries la Centrul de producţie electronică din Tirupati, Andhra Pradesh. Acesta va fi o piatră de temelie spre trecerea treptată a Indiei de la maşinile pe bază de combustibil la maşini electrice la preţuri accesibile.

Semiconductor cipează blocurile de construcţie de dimensiunea unei miniaturi ale aproape tuturor dispozitivelor electronice moderne de pe smartphone-uri, carduri ATM, computere şi, de asemenea, maşini. În prezent, India depinde în principal de China, Taiwan şi Coreea de Sud pentru furnizarea de semiconductori. Consumul de semiconductori al Indiei va depăşi 80 de miliarde de dolari până în 2026.

Ambiţia Indiei de a înfiinţa o fabrică de semiconductori în ţară se concretizează încet. În decembrie 2021, India şi-a anunţat schema de stimulente legate de producţie (PLI) de aproximativ 10 miliarde de dolari pentru a încuraja producţia de semiconductori şi afişaje în ţară. Guvernul s-a legat de instituţii precum Centrul Interuniversitar de Microelectronică (IMEC) din Belgia, Institutul de Cercetare în Tehnologia Industrială (ITRI) din Taiwan şi Agenţia pentru Ştiinţă, Tehnologie şi Cercetare (A*STAR) din Singapore. Guvernul a înfiinţat trei subcomitete pentru a verifica propunerile în cadrul Misiunii India Semiconductor (ISM).

Compania indiană Vedanta şi compania taiwaneză Foxconn vor investi 19,5 miliarde USD pentru a înfiinţa fabrici de producţie de semiconductori şi afişaje în Gujarat. Asociaţia în comun a obţinut mai multe subvenţii, de exemplu, pentru cheltuieli de capital şi energie electrică din Gujarat pentru a înfiinţa unităţile. Odată cu funcţionarea acestei fabrici până în 2024, India va intra în clubul de elită a celor cinci naţiuni care au capacitatea de a produce ecrane şi semiconductori. Este un pas revoluţionar pentru a alimenta producţia electronică din India ca industrie, precum şi pentru a o face mult mai accesibilă pentru consumatorii indieni.

Tranziţiile tehnologice, cum ar fi lansarea reţelelor 5G şi IoT, conduc la adoptarea accelerată a produselor electronice. Iniţiative precum proiectele "Digital India" şi "Smart City" au crescut cererea pentru IoT pe piaţa dispozitivelor electronice şi, fără îndoială, vor revolutiona o nouă eră pentru produsele electronice. ISD 100 % sunt permise pe ruta automată. În cazul articolelor electronice pentru apărare, ISD până la 49% sunt permise pe ruta automată şi peste 49% prin aprobarea guvernului.

Consiliul de promovare a exporturilor de electronice şi software (ESC) va organiza în perioada 27-29 martie 2023 la New Delhi INDIA ELECTRONICS EXPO, o întâlnire internaţională de reţele B2B. Cele mai bune produse electronice din India şi companii IoT îşi vor afişa produsele, capacităţile şi inovaţiile realizate în India în sectorul electronică şi IoT. Acesta va fi un Reverse Buyer Seller Meet (RBSM) unic pentru hardware-ul electronic şi industria IoT.

India, un posibil nou lider in industria de producţie de electronice şi semiconductori din lume

Mai multe detalii despre acest eveniment pot fi accesate de pe site-ul www.indiaelectronicsexpo.com. Ambasada Indiei vă invita să participaţi la India Electronics Expo pentru a mărturii la evoluţia pe care India a realizat-o în acest sector.

(C)

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb