Primăria sectorului 1 şi firma "Romprest" au anunţat că durata contractului de salubrizare este de 15 ani, la valoarea de 60,4 milioane de lei pe an. Însă, potrivit NewsIn, cifrele reale arată că înţelegerea este pentru 25 de ani, timp în care bucureştenii vor plăti, de fapt, 64,8 milioane lei pe an, pentru curăţenie. Contractul pentru salubrizarea sectorului 1 a fost semnat, pe 30 iunie, de primărie şi de firma "Romprest", câştigătorul licitaţiei pentru atribuirea acestui serviciu public.
Pe data de 2 iulie, edilii au anunţat, public, semnarea documentelor. "Contractul cu Romprest se întinde pe o perioadă de 15 ani şi este în valoare de 60,4 milioane de lei pe an", a precizat, la acea dată, primarului sectorului 1, Andrei Chiliman. Potrivit sursei citate, cifrele reale ale contractului sunt, însă, altele. Conform anunţului de atribuire postat pe site-ul e-licitatie.ro, contractul se întinde pe 25 de ani şi este în valoare de 450 milioane euro (1.620 milioane de lei). Aacest lucru înseamnă că, anual, primăria va plăti firmei "Romprest" aproape 65 de milioane de lei, şi nu 60,4 milioane, cât anunţase, după licitaţie, primăria.
Contactaţi de NewsIn, reprezentanţii primăriei explică evenimentele printr-o simplă gafă a primarului Chiliman. "Contractul a fost încheiat, de fapt, pe 25 ani. A fost omisiunea primarului Chiliman când a anunţat 15 ani", a declarat, pentru NewsIn, directorul de comunicare al Primăriei sectorului 1, Alexandru Ichim. Afirmaţia edililor este, însă, contrazisă chiar de reprezentanţii firmei "Romprest", care susţin, în continuare, că respectivul contract a fost încheiat pentru o perioadă de 15 ani şi are valoarea de 60,4 milioane de lei pe an. "Nu s-a semnat pe 25 de ani, ci doar pe 15. După 15 ani, se va face un audit, pentru a se vedea cum au funcţionat lucrurile până atunci", spune vicepreşedintele "Romprest", Florin Bolchiş.
Surse din rândul companiilor de salubrizare spun că anunţarea unei sume mai mici şi a duratei de doar 15 ani a contractului nu a fost o omisiune întâmplătoare.