NEGOCIERI FĂRĂ REZULTAT POZITIV Primăriile, pe minus în bugetul pe 2019

G.M.
Politică / 6 februarie 2019

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Negocierile dintre membrii Asociaţiei Municipiilor din România, pe de o parte, şi Liviu Dragnea, Darius Vâlcov şi Eugen Teodorovici, pe de altă parte cu privire la bugetul alocat primăriilor în anul 2019 nu s-au încheiat cu rezultatul dorit de edili. Deşi, în urmă cu câteva zile, preşedintele PSD, Liviu Dragnea susţinea că administraţiile locale vor primi 60%, astăzi liderul social-democrat a precizat că primăriile şi consiliile judeţene vor avea cel puţin la fel de mulţi bani ca în bugetul de anul trecut.

Liviu Dragnea a declarat: "Eu le-am spus că în discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii Guvernului şi cu membri ai Parlamentului sunt asigurări de la Guvern că vor avea cel puţin bugetele pe care le-au avut anul trecut şi o mare parte din municipii vor avea bugete mai mari, inclusiv cu cheltuielile sociale, iar la judeţe şi comune vor fi bugete mai mari. Este o creştere de 27% în toată administraţia locală din cota defalcată de TVA. Vor fi nişte modificări. Guvernul va suplimenta de la bugetul de stat acolo unde un municipiu sau orice localitate care nu poate acoperi - deci se măreşte cota care rămâne la localităţi la 60%. În sfârşit, Guvernul va aloca sumele necesare, dacă cumva vreo localitate nu poate acoperi pierderea bugetară".

Preşedintele AMR, Robert Negoiţă (primar al Sectorului 3 Bucureşti) a declarat că raportarea la anul 2018 este greşită, deoarece au crescut salariile bugetarilor, precum şi alte costuri. În sprijinul său, s-a exprimat şi primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă. Acesta a susţinut că, în realitate, primăriile nu vor primi 60%, ci alocarea bugetară la nivelul costurilor şi cheltuielilor din 2019, ar fi de doar 43%. Falcă a precizat că toate primăriile vor înregistra reduceri bugetare, deoarece calculele făcute de Ministerul Finanţelor sunt eronate şi că acest lucru va afecta toate prioiectele de investiţii locale.

Robert Negoiţă a mai spus că mâine va avea loc o nouă rundă de negocieri la Ministerul Finanţelor Publice, în speranţa găsirii unei soluţii optime privind proiectul de buget pentru anul în curs în privinţa defalcării sumelor la nivelul Capitalei.

A fost a treia rundă de negocieri dintre AMR şi ministrul Finanţelor, fără însă ca solicitările primarilor de municipii să fie satisfăcute printr-o alocare bugetară conformă cu nevoile localităţilor pe care le conduc.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu conteaza, Directiile de taxe si impozite, ca cea din Galati, sterge din calculator faptul ca ai platit amenzi de circulatie din ultimii 5 ani si pe baza faptului ca ai aruncat chitantele fiind deja vechi uite cum le mai platesti tu inca o data si si rotunjesc bugetul. Deci loc de mirsavii romanesti pentru umplerea bugetelor locale exista, sa nu i plingem pe toti consilierii locali care pe rind, lunar, se plimba in Occident pe banii contribuabilului dar asa ceva nu se discuta, nu se scrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb